Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Wat te doen met de kerst?

Wat te doen met de kerst?

De decembermaand is een maand vol vreugde en liefde. De maand december staat vol met feestdagen zoals sinterklaas, kerst en oud en nieuw. De maand december is een donkere maar vooral gezellige maand, omdat alle straten volledig belicht zijn, winkelstraten zijn in de kerst leuk versierd en iedereen koop cadeaus voor elkaar. In deze blog hebben we een overzicht gemaakt van enkele typisch activiteiten die jij uitvoert tijdens de kerstdagen.

Kerstmuziek

Als je geen agenda zal hebben en je geen flauw idee hebt welke dag het is in december hoef je alleen maar de radio aan te zetten om te weten hoever je in de maand december bent. Vanaf het moment dat Sinterklaas het land uit is, zijn de kerstliedjes massaal te vinden op de radio. Het horen van kerstmuziek versterkt het fijne kerstgevoel. Elk jaar zijn de klassiekers op de radio te horen, maar ook is er eens in de zoveel tijd een nieuw nummer wat de top bereikt.

Kerstboom

Ieder huis wordt prachtig versierd met leuke kerstverlichting om het kerstgevoel te versterken. Wat natuurlijk echt niet in het huis mag ontbreken is de versierde kerstboom. De kerstboom is het teken dat de kerst begonnen is. Ieder huis heeft wel een grote of kleine kunstkerstboom staan. De geur van de dennen naalden is het teken van kerst. De mooie versierde boom straalt in de woonkamer en wordt extra versierd met cadeaus voor andere familieleden.

Familie

Tijdens de twee kerstdagen of drie als je der kerstavond mee rekent, dan staat de kerst in het teken van familie en vrienden. Het is de tijd van het jaar dat de gehele familie bij elkaar komt om gezellig kerst met elkaar te vieren. Dit wordt onder ander gedaan door het te bereiden van een kerstmaal en het geven van cadeaus. Het blij maken van andere familieleden is zeker de taak.

https://www.xmasdeco.nl/