Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

De voordelen van digitalisering voor de nieuwe generatie

De voordelen van digitalisering voor de nieuwe generatie

De NEXT GEN is de eerste generatie waarbij niemand zich kan voorstellen hoe een leven zonder internet en smartphones eruit ziet. Zij zijn letterlijk geboren in de digitale tijdperk. En groeien daar ook nog in op. Als geen anders weet deze generatie hoe het internet werkt. Sinds jongs af aan zijn zij actief op het internet. Men verwacht zelfs dat zij één van de slimste generaties ooit worden. En dat zij sneller volwassen zullen zijn dan hun (groot) ouders. Digitalisering kent zowel voor- als nadelen . Welke grote voordelen heeft de komst van het internet met zich meebracht?

Door het internet zijn is iedereen de hele dag bereikbaar via de smartphone. Hoewel dit soms op een gegeven moment vervelend kan zijn omdat je bijvoorbeeld even toe bent aan wat rust, kent het toch meer voordelen. In geval van nood bereik je in de kortste tijd de personen die je wil spreken. Vroeger was dat wel anders.

Verder zorgt digitalisering er ook voor dat bepaalde processen in bijvoorbeeld het bedrijfsleven vergemakkelijken. Dat is ook te merken bij instellingen zoals bijvoorbeeld een bejaardenhuis. Daar maakt men steeds meer gebruik van een digitale bezoekersregistratie. Ook dit is vergeleken met vroeger erg handig. Toen wisten verzorgers bijvoorbeeld nooit wie en op welk tijdstip een ouder persoon werd bezocht.

En tot slot is ook het onderwijs enorm veranderd. De nieuwe generaties kennen geen ouderwetse schoolboeken en schriften meer. De laptop heeft al het werk vervangen. En belangrijke informatie voor de toetsen vinden zij gemakkelijk online. Als dit bij de oudere generaties een aantal decennia geleden ook mogelijk was, dan had dat een hoop rug-en schouderklachten gescheeld. Want die boeken die we moesten dragen waren onvergetelijk zwaar.

De digitalisering heeft een hoop vergemakkelijkt. Van een bezoekersregistratie digitaal tot schoolboeken die niet meer nodig zijn. De nieuwe generaties zullen nooit begrijpen hoe wij de goede, oude en vooral zware tijden hebben overleeft zonder het internet.

https://www.economy.nl/