Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Waar op letten bij het kiezen van een tablethouder?

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tablethouder? Als je op het punt staat om een tablethouder aan te schaffen maar niet weet waar je moet beginnen dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel laat ik je precies zien waar je op moet letten. Zo leg ik uit welke soorten tablethouders er zijn, voor welke soorten tablets deze geschikt zijn, hoe je het juiste materiaal kiest en welke extra opties je kan kiezen. 

Verschillende soorten tablethouders

Tablethouders zijn er in allerlei vormen en maten. Van de klassieke beschermhoes tot een volledig geintegreerde oplossing voor openbare ruimten zoals winkels, beurzen en andere verkoop- en advieslocaties. 

Wandhouders zijn ontworpen om je tablet aan een muur te bevestigen. Door een tablet op een vaste locatie op de muur te bevestigen kan je deze bijvoorbeeld als smart display gebruiken op kantoor of in je winkel. Juiste plaatsing van een tablet kan bezoekers informeren en zelfs leads genereren door klanten hun gegevens te laten invullen. 

Tafelstandaards zijn uitermate geschikt om de tablet als ondersteunende informatievoorziening te gebruiken tijdens een advies- of verkoopgesprek. Veel tafelstandaarden zijn draaibaar in verschillende hoeken waardoor zowel de klant als de adviseur de tablet kan bedienen en bekijken. 

Vloerstandaards zijn de meest geschikte tablethouder voor openbare ruimten zoals beurzen, markten en andere grootschalige bijeenkomsten met veel voetverkeer. Juiste plaatsing van een vloerstandaard kan bijvoorbeeld lead generatie en informatievoorziening faciliteren. Afhankelijk van het doel kan de tablet diverse interacties met de klant verrichten. 

Is de tablethouder geschikt voor jouw apparaat?

Afmetingen zijn de voornaamste factor om te bepalen of een houder geschikt is voor een bepaald type. In sommige gevallen speelt vorm en plaatsing van uitsparingen ook een rol. Let dus altijd goed op of de tablethouder compatible is met het merk en type tablet dat u wil gebruiken. 

Naast de zeer populaire iPad- en Samsung tablethouders zijn er ook universele tablethouder verkrijgbaar. Het grootste voordeel van universele tablethouders is dat ze voor meerdere soorten tablets geschikt zijn. Zo kan je met de juiste tablethouder slim afwisselen tussen een iPad, Samsung of andere merktablet. Dit breng een potentiële kostenbesparing met zich mee. 

Uitstraling en materiaal

Elk materiaal heeft een eigen uitstraling. Zo worden premium varianten meestal van steviger materiaal gemaakt dan goedkope tablethouders. Afhankelijk van het doel waarvoor je de tablethouder gaat gebruiken kan je kiezen voor verschillende materialen en afwerkingsniveaus. Zo geeft roestvrij staal een strakke industriele uitstraling, zeer geschikt voor hoogwaardige omgevingen waar uitstraling belangrijk is. Als budget belangrijker is kan je prima een goedkopere tablethouder bestellen. Deze worden meestal van wat dunner plastic gemaakt, hetgeen een basic uitstraling heeft. Prima voor de backoffice of voor eigen gebruik. 

Extra functies

Specialistische tablethouders hebben een extra functie die bij normaal tabletgebruik meestal niet nodig is. Zo hebben de meeste producenten een of meerdere lijnen met anti diefstal mechanismen. De manier waarop deze werken variëren van een simpel slotje op de muurbeugel tot een speciale antidiefstalkabel in combinatie met een slot.

In openbare plaatsen kiest men vaak voor een tablethouder met ingebouwde desinfectie pomp. Hierin kan desinfecterende vloeistof geplaatst worden om zo de handen van de gebruiker te ontsmetten voordat deze de tablet gebruikt. 

Conclusie

Door het brede aanbod is dien je vooraf goed te definiëren hoe de tablet gebruikt zal worden. Op basis daarvan kan je de juiste tablethouder kiezen.