Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Wat houdt een dakrenovatie in?

De afgelopen maanden lijkt de natuur van slag te zijn: de ene dag wordt er flinke regen en hagel voorspelt, terwijl de andere dag de zon volop schijnt. Hoewel de mens zich over het algemeen goed kan aanpassen aan de wisselende weersomstandigheden en slechts soms kou vat, hebben daken meer moeite met de adaptie aan veranderlijke temparturen. Voornamelijk oude huizen krijgen dan ook te maken met scheuren in het cement en de dakpannen, verplaatste nokvorsten of mossen- en algengroei op het dak. Hoewel het verleidelijk is om hier niet naar om te kijken, is het verstandiger om de schade aan te pakken en daklekkage te voorkomen. Hoe je dat doet? Daar informeert Dakbeheer Hermans je over!

Het dak renoveren

Daken moeten flink wat weersomstandigheden doorstaan en kunnen niet wegkruipen onder een warm dekentje. Niet voor niets komt het dan ook geregeld voor dat een dak aan een dakrenovatie toe is, waarbij cement vervangen wordt door flexibel mortel. Dit tweede is een materiaal dat meebeweegt met wisselende temperaturen, waar cement scheuren in de dakpannen kan creëren doordat ze muurvast zitten aan het dak. Andere zaken die onder dak renovatie vallen, zijn het isoleren van het dak of het realiseren van een stevig dak, dat voldoende gewicht kan dragen. Dit kan gedaan wordt door maatwerk te leveren, maar in veel gevallen lijken prefab materialen ook geschikt te zijn voor het klaren van de klus. Ben je benieuwd naar de specifieke kosten en ingrepen voor jouw dak? Lees dan snel verder.

Contact met Dakbeheer Hermans

Heb jij een vraag over de staat van jouw dak, twijfel je of jij jouw dakbeheer nog wel op orde hebt of zal er met spoed een dakdekker naar jou toe moeten komen? Aarzel dan niet om een bezoekje te brengen aan de website van Dakbeheer Hermans voor meer informatie over alle diensten!

https://www.economy.nl/