Rolleiclub
Image default
Woningen

Binnendeuren bepalen de sfeer in huis

Een binnendeur is niet alleen praktisch doordat hij verschillende kamers van elkaar afsluit, hij geeft bovenal heel veel sfeer in huis. En het leuke is dat je je hiermee eigenlijk onwijs uit kunt leven. Je kunt de deur helemaal uitzoeken op jouw persoonlijke stijl, favoriete kleur, mooiste materiaal, budget en het best passende formaat. Het is tegenwoordig zelfs ook mogelijk om je deur helemaal naar wens samen te stellen.

Belangrijk bij het zoeken naar nieuwe binnendeuren

Als je op zoek gaat naar nieuwe deuren is het van groot belang dat je over bepaalde zaken goed nadenkt. Je kunt namelijk kiezen uit stompe of opdek binnendeuren. Afhankelijk van het kozijn in jouw huis kies je voor een van beide types. Daarnaast is het ook heel verstandig om vooraf goed na te denken over de gewenste draairichting van de deuren. Dit hangt natuurlijk af van de kant waar de scharnieren geplaatst zijn of geplaatst worden.

Zelf je deur samenstellen

Tegenwoordig is het ook mogelijk om je eigen binnendeur samen te stellen. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je hem geheel naar eigen smaak kunt samenstellen. Wil jij bijvoorbeeld een wc-slot op de deur toevoegen of bijpassende scharnieren voor jouw deur aanschaffen dan is dit waarschijnlijk een aantrekkelijke mogelijkheid voor jou. Ook kun je op deze manier verschillende stijlen combineren en een unieke deur in huis halen die je bij de buren niet zult tegenkomen.

Binnendeuren van bekende merken

Veel merken en grote woonspeciaalzaken hebben een uitgebreid assortiment aan binnendeuren. Je kan daarbij denken aan merken als Group Thys, Svedex en Skantrae en natuurlijk nog veel meer. Laat je inspireren door het aanbod van deze topmerken en wie weet vind jij jouw droomdeur wel sneller dan je denkt.