Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Het beste voor de hond

Heel veel mensen weten niet dat graanvrije hondenvoeding bijna altijd de beste keuze is wat betreft voer voor je hond. Er zijn namelijk bepaalde rassen die heel slecht tegen graan kunnen of er zelfs allergisch voor zijn. Het is dan natuurlijk niet goed om je hond twee of drie keer op een dag een grote bak met voer te geven waar hij niet echt tegen kan. Af en toe een snoepje met graan erin moet geen kwaad kunnen. Het is dan ook zo dat een hond helemaal geen gluten nodig heeft, al wordt dit wel eens gedacht. Dit is dus iets wat we de wereld uit kunnen helpen.

Vraag en aanbod

Je zult ook zien dat als je op zoek bent naar de juiste voeding voor je hond je meestal op graanvrije hondenvoeding gewezen wordt. Steeds meer fabrikanten vermijden dan ook tarwe of een ander gluten bevattend product om in hun voeding te stoppen. Er komt immers ook steeds minder vraag naar, dus als fabrikant zijnde zul je hier in mee moeten bewegen. Je hond moet wel genoeg voedingsstoffen binnen krijgen. Wees er dus wel kritisch in wat voor voer je je hond geeft. Dat iets graanvrij is betekent niet direct dat het wel voedzaam is. Bekijk dus even de ingrediënten.

Variatie in eten

Honden zijn echte vleeseters, dus als je zeker wilt weten dat je je hond goede voeding geeft kun je hier voor kiezen. In vlees zitten natuurlijk ook geen gluten, dus dit is een veilige optie. Naast vlees kunnen groenten ook erg gezond zijn voor een hond. Zoek dan wel op of de groente die je wil geven veilig is, want sommige dingen zijn ook giftig. Veel honden vinden broccoli of komkommer erg lekker. Voor de beste graanvrije hondenvoeding kan je het beste langs de dierenwinkel gaan om daar advies te vragen voor je hond. Iedere hond is namelijk ook anders.