Rolleiclub
Image default
Dieren

Zo weet je of je konijn gelukkig is

Zijn snoezige bolle kopje, z’n lange oren en de heerlijk zachte vacht zorgde er al voor dat je meteen verliefd werd op je konijn toen je hem zag. Toen hij je ook nog eens met zijn kraaloogjes aankeek, was je tot je oren verliefd. Nu woont hij bij jouw thuis en hebben jullie het hartstikke leuk samen. Tenminste dat denk jij. Hoe weet je eigenlijk of je konijn ook wel gelukkig is? Dat kan je aan hem zien! Konijnen laten bepaald gedrag zien die er op wijze dat ze zich op hun gemak en gelukkig voelen. Hoe je dit gedrag herkent? Lees snel verder!

Dit doet je konijn als hij gelukkig is

Heb je wel eens naar je konijn gekeken en zag je hem toen ineens, vanuit het niets, zich op de grond laten vallen? Met een draai? Dat noemen we een flop. Konijnen die floppen voelen zich volledig op hun gemak. Het is een fijne houding voor ze, maar deze relaxte houding betekent ook dat ze niet snel kunnen vluchten. Je konijn flopt dus alleen als hij zich volkomen veilig en op zijn gemak voelt. Binkies is ook een teken van een gelukkig konijn. Je konijn springt dan ineens in de lucht. Vaak maakt hij ook nog eens een grappige draai in de lucht. Ook sprintjes trekken vinden ze erg leuk. Dit kan echter alleen als je konijn voldoende ruimte heeft. En dat is dan ook een voorwaarde om een konijn te nemen. Zorg dat ze voldoende ruimte hebben om te rennen en te springen. En niet alleen een hok, maar ook een buitenren. Zodat ze zelf kunnen kiezen of ze liever in hun hok zitten of buiten.

Dierenarts Veldhoven geeft je advies

Je konijn moet dus voldoende ruimte hebben, maar ook een partner. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen snel vereenzamen zonder een soortgenoot. Dus ook als jij altijd thuis bent, zal een konijn veel gelukkiger zijn met een ander konijn. Kies dan altijd voor een mannetje en een vrouwtje. Bij dierenarts Veldhoven kun je je konijnen dan laten steriliseren. Want op jonge konijntjes zit niet iedereen te wachten en kan tevens gevaarlijk zijn voor moederkonijn. Laat je ook adviseren door de dierenarts in Veldhoven over het houden van konijnen en hun gedrag. Zo weet je zeker dat je konijnen gelukkig zijn.

https://web-wings.nl/