Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Wat betaal ik voor de loodgieter?

 

Kosten die u moet betalen aan de loodgieter zijn sterk afhankelijk van de loodgieter, de klus die hij voor u moet doen en de afstand die de loodgieter voor u af moet leggen. Omdat er veel onduidelijkheid is op dit gebied, leek het ons verstandig om een artikel te schrijven over de opbouw van de kosten die worden berekend voor een loodgietersklus.

Af te leggen afstand

De afstand die afgelegd moet worden om naar u toe te komen bepaald voor een deel de prijs die u betaalt. Het zal dan geen subsantieel verschil zijn wanneer u een loodgieter bij u in de buurt inschakelt, maar het zal zeker schelen. Daarom adviseren wij om altijd te kijken welke loodgieter bij u in de regio actief is – binnen een straal van 10 kilometer. Hiermee kunt u in ieder geval een beetje besparen op de loodgieter.

Kwaliteit van zijn middelen

Sommige loodgieters beschikken over een arsenaal aan verschillende middelen om bijvoorbeeld lekkages en verstoppingen in no time te vinden. Deze middelen kosten nou eenmaal veel geld en dat moet terugverdiend worden. Het kan daarom zo zijn dat een loodgieter met de nieuwe middelen een hogere prijs berekent dan een loodgieter met eenvoudige middelen.

Gerennomeerd of niet?

Een gerennomeerde loodgieter kost meer dan een loodgieter die net is begonnen. Omdat een loodgieter die net is begonnen de markt moet penentreren, doet hij zijn klussen vaak tegen een gereduceerde prijs. Het geval is wel dat startende loodgieters misschien minder rekenen voor hun klus, maar u bent natuurlijk niet helemaal verzekerd van kwaliteit. Wij adviseren u daarom om altijd te vergelijken en niet de eerste en beste loodgieter aan te nemen voor uw klus.