Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Welke printer moet je kopen?

Niet iedereen heeft verstand van printers dus kan het lastig zijn als je er eentje wilt kopen. Het is dan handig om op internet te kijken waar je op moet letten bij het kopen van een printer. Ik heb wat tips op een rijtje gezet in dit artikel waar je je aan kunt houden bij het kopen van een printer.

De eerste tip is om niet cartridges met een printkop te kopen. De printers die deze cartridges gebruiken zijn erg goedkoop waardoor veel mensen kiezen voor deze printer. Echter schrikken ze dan van de prijs van de inkt cartridges. Die zijn veel duurder omdat er een printkop op zit. Je moet ook de hele cartridge vervangen als die leeg is. Vaak wordt er al aangegeven dat die leeg is terwijl dat nog  helemaal niet het geval is. Bij een kabel printer is dit al helemaal vaak het geval. Kies dus geen printkoppen.

Als je inkt moet kopen omdat je geen inkt meer hebt, dan kun je ook gewoon het huismerk kiezen. Mensen denken altijd dat een huis merk slechter is van kwaliteit omdat de prijs lager ligt. Dit is echter niet het geval. Ze zijn vaak even goed als de cartridges van de grote merken. Je kunt dus veel geld besparen om het huismerk te kiezen. Als je een printer koopt moet je wel opletten op de prijs. Mensen zijn vaak geneigd om een goedkope printer te kopen. Het is wel zo dat je niet per se een dure printer hoeft te kopen maar de goedkoopste is ook niet slim. Koop er eentje van een gemiddelde prijs. Kijk ook wat een pagina kost in plaats van dat je simpel weg een goedkope printer wilt nemen. Dit geldt ook voor een hot foil printer want goedkoop is vaak duurkoop. Dat is bij printers al helemaal het geval. Bespaar op de cartridges, maar niet op de printer zelf.

http://www.kba-metronic.com/nl/