In termen van menselijke consumptie zijn aardappelen het derde meest geconsumeerde gewas ter wereld; na rijst en tarwe. De totale aardappelsoorten zijn meer dan 4.000. Het bevat ook bijna 1800 soorten wilde aardappelen. De consumptie van aardappelen over de hele wereld neemt alleen maar toe. Naar verluidt eet een enkele persoon in Nederland ongeveer 60-65 kilo aardappelen per jaar. Ze worden gebakken, gebakken, in plakjes gesneden, gerold en geraspt, om ze samen met bijna elk gerecht in het land toe te voegen. De algemene aardappelsoorten die over de hele wereld worden geconsumeerd, zijn vastkokende aardappelen en zetmeelaardappelen. En het debat tussen wasachtige en zetmeelrijke aardappelen is niet iets heel ongewoons om te horen. Ze zijn echter allebei super lekker en hebben verschillende rollen in verschillende gerechten. Laten we eens kijken naar de algemene informatie over de vastkokende aardappelen en zetmeelaardappelen, zodat u zelf de beste keuze kunt maken! Het is belangrijk als je lekker eten wilt maken om je vingers bij af te likken voor je gasten. Wasachtige aardappelenVastkokende aardappelen onderscheiden zich doordat ze weinig zetmeel bevatten en veel vocht bevatten. Ze zijn romig en hebben een dunne schil. De vastkokende aardappelen behouden hun vorm, zelfs nadat ze gekookt zijn, daarom zul je ze zelden gepureerd zien. Ze zijn kleiner en ronder dan andere aardappelrassen. SoortenDe soorten vastkokende aardappelen zijn: •Nieuwe aardappelen • Red Bliss • Baby-aardappelen • Franse fingerling • Creamers • Aardappel Nicola • Rode Adirondack • Russische banaan Waar werken ze het beste?Omdat ze hun vorm behouden, beschouwen chef-koks ze als geweldig voor koken, sauteren, in plakjes snijden, in de pan bakken en braden, enz. De recepten waarin ze het beste werken zijn aardappelsalades, soepen, stoofschotels, gratins en ovenschotels, enz. Als je van plan bent om zo’n gerecht te maken, zorg er dan voor dat je deze week vastkokende aardappelen op je boodschappenlijstje zet! Zetmeelrijke AardappelenZetmeelrijke aardappelen bevatten veel zetmeel en weinig vocht. Daarom zijn ze droog en kruimelig van aard. Ze kunnen gemakkelijk worden geschilferd, daarom zijn ze ideaal om te pureren. Omdat ze absorberend zijn, zijn ze zeer geschikt om op smaak te brengen tijdens het gebruik van andere metgezellen zoals groenten en vlees. SoortenDe meest voorkomende soorten zetmeelrijke aardappelen zijn: • Desiree Aardappelen • Maris Piper Aardappelen • Koning Edward Aardappelen •Roodbruine aardappelen • Gold Rush Aardappelen • Sweet Jewel Fingerling-aardappelen • Vivaldi-aardappelen • Gouden Wonder Aardappelen Waar werken ze het beste?Vanwege hun luchtige en sponsachtige karakter worden ze als ideaal beschouwd om te frituren en bakken. Chef-koks beschouwen zetmeelrijke aardappelen als hun eerste keuze wanneer ze Franse aardappel vrienden, frietjes, aardappelpuree of gnocchi, enz. Moeten maken. Daarom zouden deze bovengenoemde details voldoende moeten zijn om u te begeleiden bij het nemen van de beslissing voor uzelf! De volgende keer dat u uw aardappel gerelateerde gerecht maakt, kunt u de juiste beslissing nemen door deze weetjes te onthouden! Zeg daarom gedag tegen doorhangende aardappelen in salades en knapperige brokken in uw aardappelpuree! |