Rolleiclub
Image default
Eten en drinken

De gezondheidsvoordelen van papayas

De papaya, niet iedereen is er fan van vanwege de wat flauwe smaak. Toch is het verstandig om deze vrucht meerdere keren per week te eten. Papaya is namelijk erg gezond. Deze vrucht doet niet alleen wonderen voor je huid, maar ook voor je spijsvertering. Als je graag meer wil weten over de voordelen van het eten van papaya én hoe je deze vrucht kunt eten, lees dan verder.

Het enzym papaïne

De vrucht bevat het enzym papaïne. Deze enzym heeft de gunstige eigenschap dat het de huid exfoliërt door de keratinelaag tussen je dode huidcellen op te lossen. Hierdoor krijg je een glanzende en gezonde huid die zacht aanvoelt. Daarnaast zit het boordevol vitamine C en heeft en een ontstekingsremmende functie. Verder is het de ideale snack, vooral na een zware maaltijd. Door het eten van papaya wordt eten makkelijker afgebroken, sneller verteerd en gaat het weer vlug het lichaam uit. Hierdoor zal je minder snel last hebben van een opgeblazen buik. Als je het graag zelf wil ervaren, papaya kopen online of in de meeste grote supermarkten met een uitgebreid assortiment.

Zijn papaya zaden giftig?

Als je teveel papaya zaden eet, kan de stof die ze bevatten je hartslag vertragen. De zwarte pitjes kun je dus beter niet eten. Het schijnt namelijk dat het uiteindelijk zo erg kan vertragen, dat je in coma kunt raken. Het is dus verstandig om deze meteen weg te gooien.  

Gebruik van papapya

 Je kunt papaya gewoon zo als snack eten. Je halveert de vrucht en kunt het vruchtvlees eruit scheppen. Zorg dus dat je wel de pitjes verwijderd. Maar je kunt ze ook als groenten koken. In sommige landen wordt papaya gebruikt om vlees sneller zacht te krijgen. Rijpe papaya’s smaken heerlijk met wat limoensap, suiker en gember in een fruitsalade of dessert. Liever wat hartigs? Combineer de vrucht dan met ham of krab in een salade. Als je het op je huid wil smeren, hoef je alleen maar een rijpe papaya te prakken met een vork en kun je het meteen aanbrengen op je gezicht.

https://bramfreshfood.nl/product/papaya/