Rolleiclub
Image default
Eten en drinken

Afvallen met eieren: waarom eiwitten je laten afvallen

Eieren zijn niet alleen erg lekker, het zijn ook supergezond. Eieren bevatten verschillende voedingsstoffen die zeer belangrijk zijn bij een gezonde en energieke levensstijl. Het beste is om ze te eten in combinatie met fruit en groenten, zoals op mijn Een blog waarin ik uitleg waarom eieren je laten afvallen.

 

Waarom eieren je laten afvallen?

Eieren zijn een van de meest voedzame producten die je kan eten. Als je eieren eet, krijg je direct veel voedingsstoffen binnen die je lichaam moet hebben, maar het belangrijkste zijn toch wel de eiwitten die een ei bevat. Daarom zie je vaak eieren in dieet recepten terug. Maar eieren zijn niet alleen heel voedzaam, ze houden je ook op een gezond gewicht. Veel mensen eten eieren omdat ze gezond zijn, maar niemand snapt waarom eieren zo goed zijn voor je. Tegenwoordig is het een algemene mening dat eieren vet maken en dat je ze daarom beter kan vermijden. Het is een misvatting dat eieren vet maken. Eieren zitten vol met eiwitten en hiervan word je niet dik. Het is niet waar dat eieren vet maken. De reden dat eieren je helpen af te vallen is dat eieren een enorm hoog eiwitgehalte hebben waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt.

 

Eieren, een eiwitrijk product

Eieren zijn een eiwitrijk product. Ze bevatten twee belangrijke eiwitten: albumine en eiwit. Eiwit is op zich al een belangrijke voedingstof, maar eiwitrijk eten, zoals eieren, heeft een nog grotere voedingswaarde. Een ei bevat ongeveer 6 gram eiwit. De totale voedingswaarde van een ei is ongeveer 70 kilocalorieën. Als je op zoek bent naar eiwitrijke voeding, kan je niet om eieren heen. Ze zijn een van de meest voedzame producten en zijn bovendien ook nog eens goed voor uw gezondheid. Bekijk ook eens deze lijst met eiwitrijke voeding voor andere producten met veel eiwitten.