Rolleiclub
Image default
Eten en drinken

Geen tijd om te ontbijten?

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag. Veel mensen zien het niet zitten om (soms vroeg) in de ochtend iets te eten en nemen genoegen met een goede bak koffie en de eeuwige sigaret. Dit is natuurlijk geen goede brandstof als je goed wilt kunnen functioneren. Veelal hangt het overslaan van een ontbijtje samen met allerlei slechte gewoontes (zoals een sigaretten- en koffieverslaving bijvoorbeeld). Het is dan ook raadzaam om toch te proberen iets te eten in de ochtend. Dit kan een broodje zijn, wat kwark of yoghurt, óf iets anders natuurlijk. Tegenwoordig zijn er steeds meer tips wat je eventueel zou kunnen doen als je niet of nauwelijks ontbijt.

Als je ontbijt, doe het dan goed

Als je dan toch besluit voortaan een ontbijt te nuttigen, pak het dan goed aan! Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat je er meer energie door krijgt en je fitter en fijner voelt. Waar bestaat een goed ontbijt zoal uit? Een of twee sneetjes volkorenbrood met gezond beleg, zoals 100% pindakaas of 30+ kaas bijvoorbeeld is al heel goed. Daarnaast kiest men vaak voor havermout of wat yoghurt met fruit. Muesli is ook optioneel en zorgt ook voor een topstart van je dag. Ga dan wel voor de versie zonder toegevoegde zouten of suikers. Als het gaat om vulling van je yoghurt of havermoutpap, dan zijn zonnebloempitten gezond, evenals lijnzaad en andere soorten noten, zaden en pitten. Vergeet uiteraard je fruit niet. Fruit combineert heerlijk met wat yoghurt, kwark of havermout. Je kunt het zo uitgebreid en leuk maken als je zelf wilt!

Extra tips waardoor je van je ontbijt gaat houden

Wil je in de ochtend zo min mogelijk tijd kwijt zijn, pak dan snel wat yoghurt en fruit. Zonnebloempitten gezond, pindakaas, allerlei soorten noten en meer, zijn allemaal opties voor bij je zuivelproduct en fruit. Het is puur een kwestie van uitproberen en kijken wat jij lekker vindt. Desnoods zet je je wekker een halfuurtje eerder, zodat je de tijd kunt nemen voor je ontbijt. Het is immers de bedoeling dat je kunt ontbijten in alle rust. Haastige spoed is zelden goed en bovendien is het minder lekker en gezond als je je boterham snel naar binnen moet werken. Je zou je ontbijt ook mee kunnen nemen naar je werk.

https://24taste.nl/zonnebloempitten-gezond/