Rolleiclub
Image default
Woning en Tuin

Het belang van veiligheidssloten voor de veiligheid van je huis en inboedel

De laatste paar jaar zijn inbraken alleen maar toe aan het nemen. Inbrekers lijken steeds slimmer te worden en precies te weten wanneer iemand niet thuis is of gemakkelijk met een pasje het slot van de deur te krijgen.

Gelukkig worden daarnaast ook de laatste jaren de veiligheidssloten steeds meer verbeterd. Veel sloten zijn gecertificeerd door het SKG, de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, die goed bekijken of een huis veilig is tegen inbrekers.

Daarnaast zijn veel sloten ook goedgekeurd door het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Al met al dus zeker een aanrader om veiligheidssloten aan te brengen op je deuren.

Een veiligheidsslot kiezen

De keuze is groot als het gaat om het veilig maken van je huis en je deuren. Al snel sta je in de bouwmarkt of op het internet lang te zoeken en alle veiligheidssloten te bekijken. Er zijn zoveel opties omdat er ook zoveel verschillende huizen worden gebouwd en deuren worden gemaakt. De ene deur zet bijvoorbeeld ook meer uit bij warmte of krimpt meer bij koud weer.

Als je wil gaan voor een superveilig gevoel kun je een combinatie van verschillende veiligheidssloten aanbrengen op je deuren. Hierdoor wordt het nog moeilijker voor een inbreker en zal het zorgen voor veel hard geluid. De inbreker zal ook veel tijd moeten spenderen aan de sloten verwoesten en aangezien dit verdenking opwekt, zal de inbreker weer snel weg zijn.

Een laatste pleidooi voor veiligheidssloten

Wil je je graag gerust voelen als je een dagje weg bent naar een vriend of op vakantie gaat naar een zonnige plek, schaf dan een veiligheidsslot aan. Voor relatief weinig geld en moeite heb je een veiligheidsslot gemonteerd en voel je je veilig elke keer dat je uit huis bent.

https://www.veiligheidsslotenshop.be/categorie/veiligheidscilinders/