Rolleiclub
Image default
Zakelijke dienstverlening

Loopbaancoaching of outplacement

Loopbaancoaching of outplacement kan worden ingezet wanneer er problemen of vragen optreden rondom je werk en/of je loopbaan.

Heroriëntatie:

Je hebt het gevoel vast te lopen ….. Doe je eigenlijk wel het werk wat bij je past en waar je gelukkig van wordt?  Had je deze loopbaan voor ogen toen je begon of ben je via opeenvolgende stappen ‘ergens beland’? Krijg je energie van je werk of lever je energie in?

Re-integratie naar nieuw werk, eigen werk of aangepast werk:

Je hebt je baan verloren en het lukt je maar niet om weer aan werk te komen. Zoek je wel op de juiste manier, zet je de juiste vaardigheden in, presenteer je jezelf op je best en solliciteer je effectief?

Je bent ziek geworden en het is de bedoeling dat je re-integreert, maar je vraagt je af of je dit nog wel kan, of je past in de functie waar je naar terug gaat of je wilt het helemaal anders aanpakken maar je weet niet goed hoe dan.

Outplacement:

Je hebt te horen gekregen dat je ontslagen wordt, je moet dit verlies een plek geven maar tegelijkertijd ook nadenken over hoe nu verder. Waar zit je kracht, waar ben je goed in? Naar welke banen ga je solliciteren, hoe presenteer je jezelf het beste, hoe solliciteer je in deze tijd van een krappe arbeidsmarkt?

Wil je meer vertrouwen krijgen in wat je doet en hoe je het doet, je bewuster worden van patronen en gedrag?  Heb je het gevoel dat je niet het beste uit jezelf haalt? Wil jij een stip op de muur zetten,weten wat je wilt en uitvinden hoe je daar komt? Dan is personal coaching middels outplacement misschien iets voor jou.

In personal coaching sta jij centraal, de coach luistert, stelt vragen en nog meer vragen, houd je een spiegel voor en verheldert. Jij ontdekt door deze gesprekken (weer) je eigen talenten en valkuilen, verlangens en behoeften, blokkades en hang-ups. Het gaat erom dat jij – met behulp van je coach – zelf de antwoorden vindt die je leiden naar verdere persoonlijke ontwikkeling en naar leven vanuit je kracht. De coach is geen therapeut en levert geen oplossingen aan voor je vragen of problemen, maar helpt je deze te onderkennen en ermee om te gaan of op te lossen (zelfredzaamheid), helpt je de manier te vinden om je valkuilen te vermijden.

Als je in jezelf wilt investeren dan moet je er ook de ruimte voor maken …

allereerst in je hoofd … de moed vinden om jezelf open en kwetsbaar op te stellen en je belemmeringen te overwinnen… om zo een persoonlijke groei door te maken …

Om de kracht in jezelf te vinden en vanuit die kracht verder te gaan in het leven en je pad uit te stippelen…leven in het NU en berusten in het feit dat je sommige dingen gewoon niet kunt veranderen maar er wel anders mee om kunt gaan.

https://www.outplacementverzekering.nl