Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Hoe onderhoud je witte tanden

Eenmaal na het bleken van je tanden is belangrijk dat jij je witte tanden goed onderhoudt. Als je jouw tanden niet goed verzorgd is de kans groot dat je zo weer terug bij af bent en je gele tanden krijgt. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt want je wilt zolang mogelijk genieten van je witte tanden. In deze blog hebben geven je een aantal tips hoe jij zo lang mogelijk plezier kan hebben van je witte stralende tanden.

Koop tandpasta met fluoride

Na het bleken van je tanden kan je glazuur wat zacht en poreus geworden zijn. Dit is niet erg zolang je er maar rekening mee houdt. Het is daarom heel erg verstandig om direct je tanden te poetsen of spoelen met tandpasta die fluoride bevat. Dit is niet altijd nodig want als je jouw tanden laat bleken bij de tandarts zal de bleekgel al fluoride bevatten.

Geen koffie en sigaretten

Echte boosdoeners voor de tanden zijn middelen zoals koffie en sigaretten. Na het bleken kan je beter een aantal dagen wachten met het opsteken van een sigaret en skip de koffie even in de ochtend. Omdat het glazuur poreuzer is maken kunnen deze middelen de tanden negatief beïnvloeden. Drink daarnaast ook geen vruchtensappen, rode wijn of koolzuurhoudende dranken.

Langere duur

Op de langere duur kan je tanden langer onderhouden door gebruik te maken van whitening producten. Zo zijn er tandpasta’s  die het tandplak van je tanden verwijderen waardoor de tanden witter zullen ogen. Zo blijven je tanden op langer termijn wit en gezond. Naast whitening tandpasta kan je ook gebruik maken vaan aanstip-pennen. Een aanstip pen bevat een lage dosering perioxide zuiveringszout. Zuiveringszout zorgt ervoor dat de tanden mooi wit blijven zodat jij extra lang kan genieten van je mooie geblekte tanden. Naast zout kan je ook gebruik maken van kalk of andere slijpende ingrediënten . Pas wel op dat je het niet te vaak doet en niet je glazuur beschadigd

https://witgebitnederland.nl/