Rolleiclub
Image default
Electronica en Computers

Maak van videoconferencing een succes en bespaar reistijd

Moet u binnen uw bedrijf vaak vergaderen met collega’s in andere vestigingen? Als u dit face-to-face allemaal afhandelt, zorgt dit voor veel reistijd. Dit legt niet alleen druk op uw medewerkers, maar ook op het milieu. Dankzij handige ontwikkelingen is het nu echter mogelijk om via videoconferencing toch met elkaar in contact te zijn, zonder hiervoor te moeten reizen. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van bellen is dat u met videoconferencing het non-verbale gedrag van uw gesprekspartner ziet. Non-verbale communicatie is voor meer dan 70% bepalend voor uw boodschap.  

Welke materialen heeft u nodig voor videoconferencing?

Wat heeft u nodig als u videoconferencing binnen uw bedrijf tot een succes wilt maken? De specialisten van InAVate bekijken welke infrastructuur u nodig heeft om videoconferencing plaats te laten vinden. Vaak betekent dit in de praktijk de installatie van een goed LED-scherm waarmee u helder beeld heeft. Hierdoor is de video van goede kwaliteit waardoor u alle non-verbale communicatie van uw gesprekspartner goed kunt blijven volgen. Een vereiste voor het hebben van goede videoconferencing is voldoende bandbreedte. Dit betekent dat uw internet erop voorzien moet zijn om data te verwerken. De specialisten van InAVate weten precies wat er nodig is voor uw project en adviseren u hierin. Zij zorgen ervoor dat u uw resources optimaal benut en dus zo kostenefficiënt mogelijk te werk gaat. Door de reisafstand te verminderen, is het namelijk mogelijk om met minder mensen hetzelfde werk te voltooien. Ook bespaart u op reiskosten.

Overbrug de afstand dankzij technologie

Samengevat, door videoconferencing mogelijk te maken voor uw medewerkers geniet u alleen maar van voordelen. Op afstand met elkaar problemen oplossen en maatregelen treffen wanneer dit hard nodig is, zonder constant de afstand naar elkaar te moeten overbruggen. Dit is het grote voordeel van videoconferencing. Neem voor het plaatsen van een systeem contact op met de professionals van InAVate en bekijk wat er voor uw bedrijf mogelijk is.

Gerelateerde artikelen

Met een refurbished laptop bent u milieuvriendelijk bezig

Welke WiFi Extender kun je gebruiken voor routers in Nederland?

Ajax alarmsysteem