Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Het werk van een schuldhulpverlener

Door de teruggang in de economische groei is er een groot probleem aan de horizon; mensen die in de schulden gaan raken. Veel bedrijven hebben voor een paar maanden hun deuren moeten sluiten en hebben dus geen omzet gedraaid, maar wel veel kosten gehad. Dit kwam natuurlijk allemaal door de uitbraak van het COVID 19 virus. Hierdoor moesten we allemaal zoveel mogelijk binnenblijven en konden we niet voor onze lol naar buiten, alleen als het echt nodig was. Restaurants, hotels en cafés moesten dicht en ook de winkels zoals kledingwinkels zagen het aantal klanten drastisch kelderen. Voor ondernemers die failliet gaan als gevolg hiervan en voor werknemers die hun baan verliezen door deze maatregelen, kan het dus zomaar zijn dat ze in de schulden komen. En daar moet echt iets tegen gedaan worden.

Nu heeft de overheid natuurlijk al preventief gehandeld met allerlei steunpakketten. Elke sector die het nodig had, kreeg geld van de overheid om het langer vol te kunnen houden en zo werd gehoopt de economie zo veel mogelijk te beschermen, zodat er zo min mogelijk schade werd aangericht met de maatregelen. Maar dit is natuurlijk niet voor iedereen voldoende om deze crisis economisch te overleven, dus moesten er ook oplossingen komen voor wanneer mensen wel in de schulden raken. Dit wordt gedaan met schuldhulpverlening. Deze mensen helpen mensen in de schulden met het op de rit krijgen van hun uitgaven en het vinden van een stabiele baan. Hierdoor kunnen zij langzaam hun schulden afbetalen en dit allemaal achter zich laten.

Zoals je misschien wel begrijpt, zullen er heel veel Vacature schuldhulpverlener zijn in de toekomst. Het is dus ook slim om nu een opleiding te volgen, zodat jij die baan straks kan doen. Dan kan jij werken bij gemeente en heb je een stabiel inkomen, zodat je niet zelf in de schulden raakt.

https://professionalpartners.nl/vacatures/