Rolleiclub
Image default
Auto's en Motoren

Een Opel Mokka tweedehands kopen

Ben jij op zoek naar een mooie auto? Dan is de Opel Mokka tweedehands kopen niet onverstandig. Deze auto wordt gemaakt sinds 2012. Autofabrikant Opel staat natuurlijk bekend om de kwaliteitsauto’s. Het bedrijf van Duitse komaf laat deze auto’s maken in Spanje, namelijk in Zaragoza en in Zuid-Korea in de stad Bupyeong. De Mokka wordt overigens niet overal onder de merknaam Opel verkocht. Zo kent men deze auto in het Verenigd Koninkrijk onder de merknaam Vauxhall. In de Verenigde Staten en in China wordt de auto zelfs geen Mokka genoemd, maar heet de auto Encore. Hij wordt in deze landen onder merknaam Buick verkocht. Waar de naam Mokka vandaan komt, waaronder wij deze Opel kennen? Deze naam is afkomstig van een koffieboon!

 

In 2016 heeft de Opel Mokka een facelift gekregen. Wil je een Mokka met facelift, dan is het dus belangrijk dat je een Mokka koopt vanaf dit bouwjaar. Overigens zijn ook de oudere Mokka’s zeker niet verkeerd om te zien. Er zijn zowel Mokka’s met vierwielaandrijving als met tweewielaandrijving.

Wanneer is een Opel Mokka kopen verstandig?

Een Opel Mokka tweedehands kopen is nooit een slecht idee. Koop je een gebruikte auto, dan is het wel aan te raden om de auto even goed te controleren. Zo voorkom je namelijk dat je een auto koopt die achteraf toch niet zo goed is als gehoopt. Doordat de oudste Mokka’s uit 2012 komen, zijn er overigens weinig Mokka’s te vinden die echt in slechte staat zijn. Dat neemt niet weg dat het altijd verstandig is om een abonnement te hebben bij een bedrijf dat pechhulp aanbiedt, een bedrijf zoals roadguard.nl bijvoorbeeld. Stel dat je ooit een lekke band krijgt, om maar iets op te noemen, dan wil je uiteraard wel geholpen worden tegen een schappelijke prijs! Daarom is een dergelijk abonnement altijd verstandig.