Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Fotoboek thuis printen

Wil je thuis een fotoboek printen? Dan kun je dit in principe heel makkelijk doen als je een goede printer hebt. Naast een goede printer heb je namelijk niet veel meer nodig.

Je moet alleen nog goede toner halen dat mooie kwaliteit levert. Ook moet je fotopapier hebben voor fotoboek printen want op normale papier kun je dit niet doen. Als je deze dingen hebt kun je meteen beginnen met fotoboek printen. Daarna moet je nog alleen de bladzijdes op de manier leggen dat je wil. Daarna kun je de bladzijdes gaan perforeren en daarna binden.

Na het fotoboek printen kun je het op verschillende wijze gaan inbinden. Dit is ook weer afhankelijk van de maat van de foto’s. Als je A4 fotoboek wil hoef je niks te doen maar als je kleinere formaten wil zul je het moeten bijsnijden. Dit moet je wel in een keer doen met een snijmachine en dus niet met een schaar. Op deze manier kun je een hele mooie fotoboek maken.

Besteed je liever niet zoveel tijd aan fotoboek printen? Dan kun je het ook overlaten aan een drukkerij. Op het internet zijn er namelijk diverse bedrijven dat zich bezig houden met fotoboek printen.

Wanneer je online een fotoboek besteld word dit gewoon binnen 3 werkdagen bezorgd. Je kunt dan ook zelf online de fotoboek samenstellen en zelfs de kaft bewerken.