Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Eerste hulp bij ongelukken

Een ongeluk zit in een klein hoek, zo luidt het gezegde. Helaas is dat ook echt waar. Zodoende komt er natuurlijk ook een ander gezegde om de hoek kijken, namelijk: beter voorkomen dan genezen. En hoewel dit natuurlijk de waarheid als een koe is, is het natuurlijk ook onmogelijk om alle ongelukken te voorkomen. Daarom kun je maar alvast voorbereid zijn, mocht er wel iets gebeuren. Er zijn een aantal plekken en situaties waarbij het handig is om standaard een goede verbanddoos te hebben. Zo is een auto verbanddoos bijvoorbeeld ook altijd een goed idee om te hebben. Natuurlijk hoop je dat je nooit in een ongeluk terecht komt, maar als er toch iets gebeurt kan je maar beter alles bij de hand hebben om in ieder geval ook al zelf iets te doen.

Ook heel belangrijk maar dan meer voor in huis is een verbanddoos kinderen. Met kinderen zit een ongelukje helemaal in een klein hoekje. Ongeacht hoe goed je oplet, is het onmogelijk dat er nooit iets gebeurt met je kinderen. Zorg er daarom voor dat je een goede verbanddoos in huis hebt voor je kinderen en dat je ook weet wat je ermee aan moet vangen wanneer het nodig is.

Een goede verbanddoos bevat altijd een aantal spulletjes. Zo moet er altijd verband en gaas in een verbanddoos zitten, maar natuurlijk ook wondenalcohol of jodium om de wonde mee te ontsmetten. Om het verband mee te kunnen knippen is een schaar ook noodzakelijk om in de verbanddoos te hebben. Verder heb je ook diverse soorten pleisters nodig en ook een goede zalf tegen brandwonden. Het zelf verlenen van eerste hulp kan nooit een vervanging zijn voor een bezoek aan de dokter. Bij twijfel na ongelukken, bezoek dan je huisarts of de eerste hulp want beter ben je zeker.

https://www.schoens-safety.nl