Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Het herstellen van glasschade

Glazen, waar zouden we zijn zonder glazen? Waarschijnlijk nog steeds opgesloten in onze tochtige en donkere huizen. De uitvinding van glas heeft ons letterlijk en figuurlijk verlichting gebruikt in tijden dat we dat heel hard nodig hadden. Hoewel het eerste glas nog ondoorzichtig was, was het toch al een hele uitvinding om eindelijk wat meer licht in onze huizen toe te kunnen laten.

In die tijd was glas nog wel ontzettend duur. Alles moest met de hand worden gemaakt en daarom werd glasschade vaak ook gerepareerd met lijm in plaats van dat er gewoon een nieuwe ruit werd geplaats, zoals tegenwoordig natuurlijk vaak het idee is.

Tegenwoordig is een glas repareren natuurlijk nog steeds wel wat werk, maar het is niet meer zo’n probleem als dat het was toen het glas net was uitgevonden. We hoeven glas gelukkig niet meer handmatig te maken en veel verzekering hebben ook glasschade opgenomen in hun polissen. Dat is natuurlijk fijn, omdat er uiteraard best nog weleens een ruit sneuvelt natuurlijk.. Daar is zeker niet altijd iets aan te doen maar een goede verzekering en een gerenommeerd bedrijf helpen je zo uit de brand en zorgen ervoor dat je ruiten weer helemaal heel zijn. 

Tegenwoordig zijn bijna alle ruiten dubbelzijdig. Dat wil zeggen dat er gebruik wordt gemaakt van een dubbele laag glas met een stukje ruimte ertussen. Vooral dat stukje ruimte ertussen heeft een aantal voordelen. Het maakt het glas ten eerste een heel stuk steviger. Door het luchtruim tussen de lagen glas in is het glas minder gevoelig voor beschadiging. Ten tweede en niet geheel onbelangrijk, isoleert dubbelzijdig glas een heel stuk beter dan enkelzijdig glas. Dat betekent dat je minder last hebt van kou maar ook minder last hebt van warmte. Kortom, een hoop voordelen dus van een enkel laagje extra glas.

http://www.glasned24.nl