Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Een dak van riet

Mode en trends komen en gaan, maar veranderen ook. Dat geldt niet alleen voor bijvoorbeeld schoenen en kleding maar ook voor huizen en de huizenmarkt.

Zo waren rieten daken vroeger een optie voor de armere mensen. Het was een goedkope optie, maar helaas toen ook niet echt een goede optie. Het was namelijk erg brandgevaarlijk om een dak van riet te hebben en het bood ook net niet genoeg bescherming. Dakpannen waren toen eigenlijk juist de luxere optie wat betreft huizen. Tegenwoordig is de trend juist helemaal omgeslagen en zijn rieten daken juist een populaire optie wanneer het aankomt op duurdere huizen in het duurdere woonsegment. Aanbieders zoals rietwerk.nl verdienen er goed geld met het aanleggen van rieten dak, maar dan wel de rieten daken 2.0.

Je vraagt je misschien af, hoe lang gaat een rieten dak mee? Het antwoord is, tegenwoordig net zo lang als een ‘gewoon’ dak van dakpannen of beton. Met goed onderhoud kun je zeker 20 tot 30 jaar plezier hebben van een rieten dak.

Dat komt omdat er tegenwoordig veel meer constructies mogelijk zijn op het gebied van rieten dak. Zo is het allang niet meer alleen riet dat op het dak ligt. Vaker wordt er tegenwoordig gekozen voor optie met zowel dakpannen als riet. De dakpannen vormen hierbij de onderste laag van het dak, waardoor deze bescherming en stevigheid bieden maar niet het uiterlijk van het riet verpesten. Het riet komt hier bovenop en zorgt voor de authentieke en mooie uitstraling van je dak. Bovendien heb je ook nog eens de keuze tussen echt of kunstriet. Kunstriet ziet er bovendien net zo mooi uit als echt riet, maar heeft een aantal voordelen te bieden. Het gaat langer mee maar is ook minder gevoelig voor slijtage en groei van mos of zelfs schimmel waardoor je er dus langer mee doet.

http://www.rietwerk.nl