Rolleiclub
Image default
Eten en drinken

4 plekken om te bezoeken in Zuid-Limburg

Ga je naar Zuid-Limburg en wil je meerdere verschillende plekken bezoeken? In deze blog vertellen wij jou over 4 verschillende plekjes in Zuid-Limburg die je kunt bezoeken!

Maastricht

Maastricht, de hoofdstad van Zuid-Limburg. Het heeft sfeer, veel winkels en de leukste restaurantjes. Maar wat is hier nog meer te beleven? Allereerst is het al leuk om door Maastricht te wandelen, loop over of langs de Sint Servaasburg, de Markt en het Onze-Lieve-Vrouweplein. In Sint Pietersbeg liggen ook bezienswaardigheden zoals de Kazematten & de Mergelgrotten.

Vaals

Een labyrint, uitkijktoren, grafheuvel en speeltuin: het bekende Vaals! Het is een geliefd plekje in Zuid-Limburg waar veel toeristen op afkomen. Het is bekend om zijn Drielandenpunt, het is gegrensd aan Duitsland en België. Wanneer je gaat wandelen in de buurt van Vaals, vergeet dan geen stop te maken bij Boscafé ’t Hijgend Hert in Vijlen!

Brunssum

In Brunssum ligt de Brunssumerheide, het grootste heidegebied van Limburg. Het is een natuurgebied met veel afwisseling, van naaldbossen tot het loofbossen, grassen en struiken. Ook hier zijn veel verschillende wandelroutes te vinden.  

Sittard

Sittard heeft een historisch verleden. Wanneer het zonnetje begint te schijnen trekken de mensen dan ook meteen naar de historische markt voor een bourgondisch hapje. In Limburg houden ze daarnaast ook erg van een authentieke Chinese maaltijd. Ben je op zoek naar een Chinees restaurant Sittard? Er is genoeg keuze! Toets even op google in “Chinees restaurant Sittard” en je hebt genoeg restaurants die deze keuken aanbieden.

 

https://pomlai-geleen.nl/

Gerelateerde artikelen

Wasachtige en zetmeelrijke aardappelen; Wat je moet weten

Is ve-tsin slecht voor je?

Afvallen met eieren: waarom eiwitten je laten afvallen