Rolleiclub
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom je uren registreren?

Wanneer je ondernemer bent wil je natuurlijk niet te veel tijd besteden aan administratie en urenregistratie. We geven je een aantal redenen waarom het handig is om je urenregistratie bij te houden en wat tips om tijd te besparen!

Urenregistratie

Sommige ondernemers kiezen ervoor om de gewerkte uren bij te houden in Excel. Dit kan helaas erg lang duren en veel tijd kosten. Door middel van een urenregistratie app kun je dit veel makkelijker bijhouden. Deze apps bevatten vaak een timer die je kunt starten zodra je taak begint en stopt wanneer je klaar bent met je opdracht, op deze manier hou je precies bij hoelang je er mee bezig bent. Wat daarnaast ook erg fijn is, is dat zo’n systeem zich altijd moet houden aan de regels van de Belastingdienst.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen van het registreren van je uren. Een van de belangrijkste is dat je op deze manier aanspraak kunt maken op je ondernemersaftrek. Je komt hier alleen voor in aanmerking als je voldoet aan het criterium van 1225 uur. Het is dus belangrijk om je uren bij te houden zodat je kunt profiteren van een aftrekpost van zo ongeveer 9400 euro. Naast dit voordeel krijg je natuurlijk ook inzicht over je gewerkte uren. Dit helpt ook bij het efficiënt in plannen van je taken wanneer je hier meer zicht over hebt.

Koppelen

De meeste urenregistratie apps bieden de mogelijkheid om deze te koppelen aan andere administratieve software. Op deze manier wordt alles vanzelf geautomatiseerd en dit bespaard uiteraard ook weer tijd. Je kunt bijvoorbeeld de getrackte uren direct factureren.

https://keeping.nl/urenregistratie