Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Is er een alternatief voor een ooglidcorrectie?

Last van hangende oogleden? Een operatie hoeft dan niet altijd de enige oplossing te zijn. Een ingreep kost natuurlijk geld en is voor een onschuldig probleem misschien wel een rigoureuze oplossing. Ik bespreek hier enkele alternatieven voor een operatie.

Maar eerst even duidelijk krijgen waar we nou mee te maken hebben. Oogleden gaan hangen als een spier niet goed meer functioneert. In sommige, ernstige, gevallen is een ooglidcorrectie noodzakelijk en dan krijg je het vaak vergoed van de verzekering. Maar in andere gevallen kan het als niet ernstig genoeg worden gezien door de zorgverzekering en dan moet je dus zelf opdraaien voor de kosten van de operatie. In dat geval kijk je misschien graag naar andere oplossingen.

De belangrijkste alternatieven voor een ooglidcorrectie zijn oogcrèmes, voldoende slaap en een gezonde, gebalanceerde voeding. Het beste effect zal je behalen als je ze allemaal combineert. Ons lichaam heeft energie nodig en datzelfde geldt voor de oogleden. Eet genoeg groente en fruit, drink voldoende water en neem als uitgangspunt een nachtrust van 8 uur. Een goede levensstijl, een gezond eetpatroon en genoeg slaap kunnen heel veel uitmaken.

Oogcrèmes worden voor hoge bedragen verkocht, maar hoe goed werken ze eigenlijk? Van een aantal oogcrèmes zijn er veel positieve verhalen te horen. Er zijn dus wel oogcrèmes met effect, maar ook waar amper iets gebeurde. Dus als je oogcrèmes wilt gaan proberen is het aan te raden om eerst even goede research te doen en niet zomaar een crème te kopen. Bovendien zijn ze vaak best prijzig.

Oogcrème, slaap en voeding kunnen positief resultaat geven voor hangende oogleden, maar zullen een ooglidcorrectie nooit volledig kunnen vervangen. Als je het bovenstaande allemaal al geprobeerd hebt voor een periode en het werkt nog steeds niet dan is het ooglidcorrectie vaak nog de enige oplossing. Faceland is een kliniek waar veel mensen goede ooglidcorrectie ervaringen hebben.

http://faceland.nl