Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Gouden ringen in huidige mode

Het is toch wel bijzonder dat gouden ringen na eeuwen nog steeds gedragen worden en een van de meeste verkochte sieraden zijn. Het is weliswaar dat de gouden ringen vroeger alleen voor rijken personen waren en nu kan iedereen het wel kopen.

Geld en macht

Vroeger hadden gouden ringen niks met mode te maken maar alles met geld en macht. Door gouden ringen te dragen konden ze laten zien dat ze macht hadden. Het was vaak ook heel overdreven. Mannen droegen wel 4 of 5 gouden ringen. Soms wel twee op een vinger zelfs. Hoe meer en groter de gouden ringen hoe rijker de persoon.

Sieraad

Nu zijn de gouden ringen in het huidige tijd gewoon sieraden. De gouden ringen komen in verschillende prijzen en uitvoeringen. Nu worden gouden ringen gekocht omdat mensen het mooi vinden en niet om te laten zien dat ze geld hebben. Tegenwoordig zijn gouden ringen dan ook meer een sieraad voor vrouwen dan mannen. Mannen dragen nu nog alleen trouwringen en dus niet meer zo voor de sier. Sieraden zijn over het algemeen sieraden voor vrouwen geworden. Tenzij je een rapper bent want die lopen ook met stuk of 10 gouden ringen rond. Hun willen wel laten zien dat ze status en geld hebben. Dus de oude sentiment leeft nog wel in bepaalde subculturen.