Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Belang van coaching, zowel sportief als zakelijk.

Voor iedere vakman, sporter of professional zijn er twee dingen van enorm belang die door de meeste mensen vaak over het hoofd gezien worden. Zo denkt men dat talent en training de belangrijkste aspecten zijn, echter zijn er nog twee aspecten die minstens net zo belangrijk zijn. Deze twee aspecten zijn namelijk coaching en begeleiding. Zoals men dit vaak tegenkomt/ terugziet in de sportwereld. Zo komt het in de sportwereld namelijk regelmatig voor dat de teams met de kwaliteit betere spelers (en met meer talent) verliezen van teams die misschien wel minder getalenteerd of goed zijn, maar die wel goed/ beter worden gecoacht en begeleid, lees hier meer.

Dit fenomeen komt ook regelmatig voor in het bedrijfsleven, niet dat het ene team het andere team verslaat, maar dat mensen die minder getalenteerd zijn wel uitstekend kunnen presteren met behulp van zakelijke coaching en de juiste begeleiding. Door middel van zakelijke coaching wordt er een duidelijk beeld geschetst van de kwaliteiten van een werknemer, de zwaktes, de persoonlijkheid en welke (persoonlijke) doelen de werknemer zelf voor ogen heeft. Ook leert de werknemer hoe hij/ zij een goede besluitvorming kan maken. Dit kan namelijk alleen maar door zowel gebruikt te maken van jouw verstand als jouw gevoel. Men heeft namelijk hun gevoel nodig om een goede besluitvorming te kunnen nemen/ maken, aangezien ons verstand/ brein niet altijd betrouwbaar is. Zo is dit al meerdere malen duidelijk geworden door enkele trucjes (die gebruik maken van gezichtsbedrog) te gebruiken. Hierdoor weet men dat hun brein niet altijd te vertrouwen is en dit is ook het geval bij stressvolle situaties. Door stress raakt men namelijk of in paniek of kunnen zij niet meer helder nadenken, waardoor zij op dat moment (meestal) de verkeerde keuze maken. Door gebruik te maken van het gevoel bij het maken van een besluit zal men (sneller en vaker) een betere besluitvorming kan maken. Ook helpt het om een bepaald doel voor ogen te hebben, op die manier kan iemand namelijk hun keuze toespitsen op hun doel, klik hier voor overige informatie.

Naast zakelijke coaching is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van loopbaanbegeleiding, echter is deze vorm van begeleiding meer van toepassing op mensen die wat verder zijn in hun carriere (vanaf 35 tot 50 jaar).

http://www.carrierepoort.nl