Rolleiclub
Image default
Arts / Photography

Schimmel in je huis

Schimmels in je huis zijn vervelend. Een schimmel ontstaat door een te grote hoeveelheid vocht. Schimmels zijn paddenstoelen en daarom zijn paddenstoelen te vinden in de herfst. De vochtige bladeren zijn de perfecte bron van schimmels, maar hoe kan het dat komen dat ze in je huis komen? Dit betekent dus vaak dat je vocht in je huis hebt. In dit artikel gaan we kijken naar de oorzaken van schimmels in je huis.

Schimmel door condens
Voor de mensen die niet weten wat condens is, het is de fase overgang van damp of gas naar vloeistof. Het is warme vocht die dus afkoelt. In de badkamer zit heel vaak een afzuiger die er voor moet zorgen dat de vocht afgevoerd wordt . Als dit niet gebeurd kan de vocht dus op de muur blijven zitten en dit maakt de kans dat er schimmels ontstaan. Condens kan ontstaan door douchen, baden, maar ook door kleding te laten drogen in een ruimte. Voegen schoonmaken is belangrijk. Ook de badkamertegels schoonmaken is moeilijk, maar zeker belangrijk

Spontane schimmel
Als schimmel op een plek ontstaat waar de kans kleiner is dat het ontstaat omdat er normaal gesproken geen vocht is, is er een moeilijker op te lossen probleem. De woonkamer is een plek waar niet tot nauwelijks vocht hoort te zitten, niet in de vorm van condens in ieder geval. Schimmel in de woonkamer ontstaat vaak door slechte isolatie. De kans is dus aanwezig dat het huis slecht geïsoleerd is. Een lekkage in het dubbele glas of een lekkage kunnen hier de oorzaak van zijn.

Doorslaand vocht
In dit geval slaat het vocht door van de binnen naar de buiten geval van je huis. Dit gebeurt omdat de gevel niet goed droog kan worden. Het komt vaak voor bij gedateerde woningen en een waterdichte beschermlaag moet er voor zorgen dat dit niet gebeurd.

https://voegxpert.nl