Rolleiclub
Image default
Beauty en verzorging

Goed voorbereid beginnen met auto rijlessen

Beginnen aan jouw eerste autorijlessen is een leuke, nieuwe ervaring. Voor het eerst mag je ervaren hoe het voelt om een auto te besturen. Daarbij ga je veel nieuwe vaardigheden leren en nieuwe kennis opdoen. Ook zullen veel verkeersregels en wegmarkeringen nieuw voor je zijn. Simpelweg om het feit dat je deze op de fiets of als voetganger nooit hebt hoeven leren. In het theorie boek kun je alles lezen en leren over de bijkomstigheden van het autorijden.

Begin met je auto theorie examen oefenen

Als je heel goed voorbereidt de auto wilt instappen, dan valt het aan te raden om alvast de auto theorie te leren. In het theorieboek staat elke verkeerssituatie uitgelegd, inclusief afbeeldingen. Het visueel zien van de voorbeelden helpt om het makkelijker te onthouden. Ook staan er veel theorie examen oefeningen in. De antwoorden kun je achterin het theorieboek vinden. Achterin het boek vind je ook de betekenissen van alle verschillende verkeersborden en wegmarkeringen. Ideaal dus als je eens tijd over hebt om deze te leren. Je kunt namelijk niet vroeg genoeg beginnen met het theorie examen oefenen.

Op examen bij het CBR

Hoe goed je het theorie examen hebt geoefend, komt tot uiting tijdens het theorie-examen. Deze maak je op een CBR locatie bij jou in de buurt. Het bestaat uit 3 onderdelen, namelijk gevaarherkenning, kennis en inzicht. Bij het onderdeel gevaarherkenning moet je minimaal 13 van de 25 vragen goed hebben. De andere onderdelen zijn iets strenger. Bij het onderdeel kennis moet je minimaal 10 van de 12 vragen goed hebben. Tot slot het onderdeel inzicht, waarbij je minimaal 25 van de 28 vragen juist moet beantwoorden. Voldoe je aan deze criteria, dan ben je geslaagd voor het theorie examen!

https://theorie-oefenexamen.nl/