Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Hoe de Bijenkorf zich onderscheidt van zijn concurrenten

De Bijenkorf is al jarenlang het meest bekende warenhuis van Nederland. De Bijenkorf heeft al veel concurrenten zien opkomen, maar ook weer zien falen. Hoe kan het zijn dat Bijenkorf nog steeds een succes is?

Het hogere segment

De meeste kledingwinkels richten zich tegenwoordig op de lagere- of de middenklasse. Er is dan ook veel concurrentie binnen dit segment. Bijenkorf is meer gericht op het hogere segment. In het hogere segment is er minder concurrentie waardoor de Bijenkorf meer de kans heeft om te slagen.

Toegevoegde waarde van Bijenkorf

Als je succesvol wilt zijn als bedrijf zijnde is het van groot belang dat je waarde toevoegt voor je klanten. Je dient je dus te onderscheiden van je concurrenten om er uit te springen. Bijenkorf is een van de weinige winkels waar je een groot aantal aan diverse producten onder een dak vindt. Zo kun je bij de Bijenkorf terecht voor kleren, woonaccessoires, schoenen, tassen en eten. Er zijn weinig andere winkels die al dit aanbod op een plek aanbieden.

De bijenkorf heeft ook getoond dat ze durven mee te innoveren. Zo heeft de Bijenkorf tegenwoordig ook een uitgebreide webwinkel. Zo kun je zowel online als offline de producten van de Bijenkorf shoppen.

De ervaring

Een aspect waarin de Bijenkorf zich echt weet te onderscheiden van zijn concurrenten is de ervaring die je opdoet als je naar de winkel gaat. De Bijenkorf richt zich op het hogere segment en dat is aan alles te merken. De winkels zijn mooi en luxe aangekleed en zelfs de medewerkers lopen er altijd netjes en verzorgd bij. Ook past de Bijenkorf zich goed aan, aan het seizoen. Denk aan de mooie versierde winkels met Kerst, maar ook met Pasen of Sinterklaas is de winkel mooi in thema versierd. Denk ook zeker ook de manier waarop je producten worden ingepakt als je een cadeau koopt. De Bijenkorf heeft dan ook een gratis inpakservice voor alle producten, zowel online als offline.

De service

Doordat de Bijenkorf zich richt op het hogere segment kan een uitmuntende service zeker niet achterblijven. De Bijenkorf klantenservice staat er dan ook om bekend om erg klantvriendelijk en behulpzaam te zijn. Zo kan er vrijwel altijd een passende oplossing gevonden worden voor eventuele problemen.

 

https://www.klantenservice.tips/telefoon-klantenservice/warenhuizen/de-bijenkorf/