Rolleiclub
Image default
Bedrijven

De overstap van frisdrank en koffie naar water

Er wordt tegenwoordig veel frisdrank met suiker gedronken. Dit zorgt helaas, maar voor weinig hydratatie in je lichaam wat uiteraard niet goed is. Meer water drinken is dan ook erg belangrijk en gezond om te doen. Ook koffie wordt eigenlijk te veel gedronken. Ook al zorgt frisdrank en koffie voor hydratie in kleine mate, water drinken zal altijd beter zijn.

Alternatieven voor frisdrank

Je hoeft zeker niet in een keer al de frisdrank uit je handen te laten vallen en volledig overstappen op water. Er zijn namelijk een hoop alternatieven die op zijn minst beter zijn dan de standaard frisdrank met een hoop suiker. Zo is het drinken van een glas kombucha bijvoorbeeld een goed alternatief voor een glas frisdrank. Kombucha is een gefermenteerde thee die veel antioxidanten bevat. Drink hier zeker niet te veel van aangezien dit drankje een hoog zuurtegraad heeft.

Ook het vervangen van koffie door thee is al een hele goed stap richting meer hydratatie. Daarnaast bestaan er ook veel redelijk gezonde siroopjes om in water te doen die op zijn minst beter zijn dan frisdrank. Dit is dus een goede manier om geleidelijk de overstap te maken naar meer water.

Een schema of een app

Het bijhouden van een drinkschema op papier of in een app kan helpen met inzicht geven in jouw drinkgedrag. Zo is het bijvoorbeeld goed om een soort nulmeting te doen om er achter te komen hoe veel water je drinkt op het startpunt. Vervolgens kun je geleidelijk de overstap maken naar meer water drinken. De aanbevolen hoeveelheid water is zo’n 1,5 tot 2 liter per dag.

Koop een leuke fles

Een extra motivator om meer water te drinken is een mooie waterfles. Vaak helpt een grote mooie waterfles als extra stimulans om te drinken. Ieder glas opnieuw vullen met water kan veel moeite kosten wat je wellicht uiteindelijk weerhoudt van meer water drinken. Ook een fles een rietje kan als extra stimulans werken. Door een rietje drink je makkelijker en sneller dan door een grotere opening. Door de fles de hele dag op je bureau te hebben staan word je er regelmatig aan herinnert om te drinken.

 

https://makkelijkafvallen.nl/kombucha-gefermenteerde-thee-bij-afvallen/