Rolleiclub
Image default
Vakantie

Tips voor een rondreis door Limburg

Ah, wie sjoen os limburg is. Ja, Limburg staat bekend voor de bourgondische genieters die het aantrekt. Met een lekkere bak zoervleis en frieten of een stuk echte Limburgse vlaai op het terras kan niemand die glimlach onderdrukken. Limburg is echter ook veel meer dan de versnaperingen. Daarom, hier vier dingen die je kunt doen wanneer je naar de zuidelijkste provincie toe gaat.

1. Mergelgrotten

Rond Valkenburg en Maastricht liggen een aantal van de bekendste mergelgrotten. Mergel is heel lang gewonnen als grondstof voor onder andere complete huizen. Elke grot heeft zijn eigen verhalen met tientallen jaren aan arbeid en monniken, met soms zelfs prachtige kunstwerken. Zeker een avontuur waard voor elke leeftijd!

2. Kerstmarkten

Wederom in Valkenburg en Maastricht, maar bijvoorbeeld ook in Roermond, vind je de kerstmarkten. De ondergrondse kerstmarkt in Valkenburg is één van de meest populaire, best bezochte kerstmarkt van het land! Voor iets speciaals met romantische sferen kun je zeker goed vertoeven op de Limburgse kerstmarkten

3. Op retraite in Limburg

Dankzij de rijke geschiedenis van Limburg in kolenwinning en geestelijkheid is er soms nog veel moois te vinden. Zo kun je ook op retraite in Limburg gaan in een oud klooster of op retraite in Limburg bij Hof de Brulle. Even niet genieten van al het schranzen, maar juist van de stilte en alles wat onze voorouders hebben achtergelaten.

4. Kastelen

Over een hof en wat onze voorouders hebben achtergelaten gesproken, er zijn ook flinke kastelen en tuinen te vinden in Limburg! Voor zij die niet weten waar ze moeten zoeken kunnen deze kastelen wel eens goed verstopt lijken, maar ga maar eens in Hoensbroek naar Kasteel Hoensbroek kijken! Ingericht met een mysterieuze rondleiding is deze ook voor kinderen erg leuk! Ook is er soms een ridderfestijn op het kasteel.

https://hofdebrulle.nl/retraite-limburg/