Rolleiclub
Image default
Vakantie

3 leukste vakantieplekken met de auto

Op autovakantie dit jaar? Vanuit Nederland zijn er genoeg prachtige bestemmingen die je kunt bereiken met de auto. Het enige wat je hoeft te doen is een auto huren, wij hebben namelijk de drie allerleukste vakantieplekken voor een autovakantie in Europa al voor jou verzameld.

1.      Belgische Ardennen

Op ongeveer drie uur rijden vanaf Utrecht vind je een prachtig stuk België, namelijk de Belgische Ardennen. Ideaal voor zowel een dagtrip als lang weekend. De Belgische Ardennen staan bekend om schilderachtige valleien, kronkelende riviertjes, fraaie grotten en talloze kastelen, burchten en ruïnes. Vooral de gebieden bij Ambléven, de Ourthe en Semois zijn een bezoekje waard. De Belgische Ardennen is een uniek gebied voor wandelaars en mountainbikers om te verkennen, maar ook al kajakker is er volop te beleven in de kronkelende Ardense rivieren. Ga je er juist met je gezin op uit, dan zijn er genoeg leuke vakantieparken en campings te vinden in het gebied.

2.      De Eiffel

In plaats van drie uur zuidwaarts te rijden vanaf Utrecht, kun je ook richting het oosten binnen drie uurtjes in de Eiffel in Duitsland staan. Het gebied staat bekend om veel groen, glinsterende stuwmeren, geisers en kraters van de vulkaan en pittoreske Duitse dorpjes. Om de charme van de Eiffel het beste te ontdekken, kun je te voet of per fiets het gebied verkennen. Maar je kunt ook zeker met de auto een paar mooie ritten maken. En breng zeker een bezoek aan het Eifelstadje Monschau.

3.      De Dordogne

Eén van de meest adembenemende gebieden in Frankrijk bezoeken? Zo’n 10 á 11 uur rijden vanaf Utrecht sta je in de Dordogne. Het gebied lijkt met al zijn wijngaarden, groene heuvels, rivieren en middeleeuwse stadjes op een ansichtkaart. Het gebied is dan ook bij vele Nederlanders geliefd vanwege de mooie natuur, maar ook voor alles dat er te proeven en beleven is. Wie van wijn houdt, komt hier naartoe.

https://www.exclusiefbedrijf.nl/op-vakantie-met-de-auto/