Rolleiclub
Image default
Vakantie

Met deze tips ga je betaalbaar op reis

Alles wordt steeds duurder. Vooral de pandemie heeft wereldwijd een grote impact gehad op de economie. Hierdoor zijn niet alleen vliegtickets duurder geworden, maar ook activiteiten, hotels en eten en drinken. Doordat het toerisme wereldwijd plat lag, zijn veel bedrijven ongeveer twee jaar inkomsten misgelopen. Merk je dit dagelijks in je eigen portemonnee, maar wil je toch graag op vakantie gaan? Dan zijn er een aantal manieren om toch op vakantie te gaan.

Goedkoper reizen

Er zijn een aantal tips waardoor je gegarandeerd goedkoper op vakantie kunt gaan. Deze willen wij graag met je delen.

  1. Zelf op tijd boeken: Het is begrijpelijk dat het fijn is als een reisbureau alles voor je regelt, maar omdat hun er ook aan moeten verdienen, betaal je gegarandeerd een hogere prijs. Daarnaast hebben veel hotels en vliegmaatschappijen een vroegboekkorting. Dat kan je al snel bij elkaar opgeteld een paar honderd euro schelen.
  2. Vervoersmiddel: Waarbij je voorheen goedkoop uit was door met je eigen auto te gaan, is dat met de hoge benzineprijzen nu wel anders. Bekijk dus goed welke vervoersmiddelen er allemaal zijn en met welke je het goedkoopst uit bent. Natuurlijk hangt het er ook van af hoe lang je onderweg wil zijn.
  3. Bestemming: Barcelona is nou al snel eenmaal duurder dan een stad een paar kilometer verderop. Hoef je niet per se elke dag in Barcelona te zijn? Overweeg dan eens een stadje in de buurt. Op de dagen dat je Barcelona wilt bezoeken, kun je goedkoop een kaartje voor het openbaar vervoer kopen en de andere dagen kun je gebruiken om gebieden buiten Barcelona te ontdekken.

Werkvakanties

Op vakantie en geld verdienen? Dat kan zeker! Er zijn twee soorten werkvakanties, namelijk een vakantie waar je gaat werken voor een ander bedrijf, maar misschien kun je in overleg met je werkgever wel op afstand werken. Werk je voor jezelf? Dan is dat nog iets makkelijker te overwegen. Online zijn er genoeg aanbieders te vinden om te gaan werken in het buitenland. Deze organisaties helpen jou met het uitzoeken van werk dat bij jou past en het regelen van verschillende zaken die daarbij komen kijken, zoals het aanvragen van een werkvisum. Wil je graag even in een andere omgeving zijn maar wel in Nederland blijven? Ook in ons eigen landje zijn er genoeg plekken voor een fijne werkvakantie. Steeds meer hotels en vakantieparken spelen hierop in.

https://hofdebrulle.nl/werkvakantie/