Rolleiclub
Image default
Mode en Kleding

Hoe weet je of je een nieuwe regenjas nodig hebt?

Hoe weet je of je een nieuwe regenjas nodig hebt?

Heb je al eens eerder een regenjas gekocht en gebruik je deze al heel lang? Je vraagt je misschien af ​​of het nog steeds een handige regenjas is om te dragen. Er zijn verschillende aanwijzingen waar je op kunt letten, zodat je kunt bepalen of die regenjas niet langer bruikbaar is. De basisfactoren om te controleren zijn de kenmerken van de regenjas, hoe de stoffen eruitzien en aanvoelen en of de regenjas is gekrompen. Een dames regenjas is normaal gesproken ontworpen om heel lang mee te gaan. De geschatte levensduur van een regenjas kan meestal meer dan 2 decennia duren. Dit hangt meestal af van de gebruiker. Hoe hard of voorzichtig je je regenjas gebruikt en behandelt, is een andere manier om de levensduur te bepalen. Hoe vaak je het gebruikt en blootstelling aan bepaalde omgevingen zijn voorbeelden van behandelingen die slijtage aan regenjassen kunnen veroorzaken. Het is duidelijk dat een goed onderhouden regenjas een langere levensduur heeft dan andere.

Ontbrekende functiess

Verschillende regenjassen zoals een gevoerde regenjas, regenponcho fiets, winterregenjas en rains regenjas hebben allemaal kenmerken die in de ontwerpen zijn verwerkt. Waterdichtheid of waterdichtheid, ritsen, zakken en isolerende eigenschappen zijn enkele kenmerken die je het meest zult tegenkomen bij regenjassen. Door veelvuldig gebruik, blootstelling aan de buitenlucht of ruwe behandeling, zullen deze functies uiteindelijk gaan falen. Soms kun je deze delen van de regenjas als remedie repareren. Het zal nog steeds niet genoeg zijn om de tand des tijds te doorstaan. Wanneer de schade niet meer klein is en reparaties niet meer praktisch zijn, dan is dat het moment om je regenjas te vervangen.

Regenjas scheurt en slijt

Poncho’s, lange regenjassen, winterregenjassen en een regenbroek dames zijn net als alle andere kleding; het slijt en scheurt elke keer dat je het gebruikt. Of je je regenjas nu draagt ​​voor een ontspannen wandeling als het regent of hem wast, er zal spanning ontstaan ​​die de stof zal aantasten. Als de stof van je regenjas sneetjes, scheuren, verkleuringen en droogte vertoont, is dat al een teken van beschadiging. Regenjasschade kan worden gerepareerd als het maar klein en minimaal is. Bij aanzienlijk meer en grotere beschadigingen zijn reparaties niet meer praktisch. Pogingen om diepe slijtage te repareren kost je soms meer dan alleen een nieuwe regenjas kopen.

Krimpen

Regenjassen krimpen over het algemeen niet. Maar als je het blootstelt aan zeer hoge temperaturen, zoals heet water of zelfs gewoon in een droger, heeft het de neiging om te krimpen. Een gekrompen regenjas, ook al is hij nieuw, moet je meteen vervangen als hij je niet past. Als het je niet past, kun je het niet meer gebruiken. Als het je lukt om het bij je te laten passen, is het misschien niet zo comfortabel en flexibel als het was voordat het kromp. Wanneer regenjassen worden blootgesteld aan hoge temperaturen, kan de stof ook de neiging hebben om te verstijven.