Rolleiclub
Image default
Horeca

Een ijscrusher voor de lekkerste drankjes

Een ijscrusher is onmisbaar voor wie op professionele wijze de lekkerste gekoelde dranken wil bereiden in een bar, café of restaurant. Neem bijvoorbeeld een heerlijke vers gemaakte mojito of andere cocktail op het terras, of die lekkere en gezonde gekoelde smoothie ’s ochtends voor een goede start van de dag. Dergelijke dranken kunnen absoluut niet zonder gecrusht ijs. De laatste jaren zien we overigens ook een sterke toename in het gebruik van gecrusht ijs in koffiezaken. In de zomer welteverstaan. Wanneer men met hoge temperaturen in grote getale ijskoffies komt halen bij de lokale koffiebar. Verkoopt u ook gekoelde dranken in uw bar of restaurant en wilt u overgaan op de aanschaf van een ijscrusher? In dit artikel zetten we een aantal interessante zaken voor u op een rijtje.

Andere toepassingen voor de ijscrusher

Naast de overduidelijke meerwaarde die gecrusht ijs heeft in gekoelde dranken zoals cocktails, smoothies of ijskoffies, zien we de laatste jaren steeds meer ijscrushers terug in andere sectoren van de bredere horeca. Zo zien we een andere toepassing van gecrusht ijs bijvoorbeeld veel terugkomen in de catering, al waar het gemalen ijs in combinatie met speciale piepschuim bakken wordt gebruikt om op locatie ingrediënten, gerechten en dranken gekoeld te bewaren. Na afloop van de klus hoeft het overgebleven ijswater simpelweg weggegooid te worden waarmee deze manier van koeling een slim en schoon alternatief is voor het werken met koelinstallaties op locatie. Deze manier van werken zien we overigens al langer terug bij marktkoopmannen die met een ijscrusher gemalen ijs al sinds jaar en dag gebruiken om hun waren gedurende de dag vers te houden.

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

Dat brengt ons bij de verschillende uitvoeringen waarin we een ijscrusher kunnen aanschaffen. Grofweg kunnen we stellen dat ijscrushers er zijn in elektrische en handmatige modellen. De handmatige modellen zijn doorgaans een stuk minder duur, maar daar staat uiteraard tegenover dat zij minder geschikt zijn voor het vermalen van grote hoeveelheden ijs. Deze modellen worden met de hand aangezwengeld, dit in tegenstelling tot de elektrische modellen. De elektrische modellen stellen u in staat moeiteloos grote hoeveelheden ijs te vermalen, bijzonder handig bijvoorbeeld wanneer je op een hete dag grote hoeveelheden cocktails of ijskoffies verkoopt. Sommige exclusieve modellen elektrische ijscrushers hebben ook meerdere standen waarmee ijs vermalen kan worden in grove stukken of tot gruis.

Wat bepaalt de prijs van een ijscrusher?

Enerzijds wordt de prijs van een ijscrusher bepaald door de keuze tussen handmatige en elektrische modellen. De handmatige modellen zijn doorgaans ook wat kleiner en hebben een wat minder grote capaciteit. De elektrische modellen variëren sterk in prijs en capaciteit. Zo zijn er modellen beschikbaar die per etmaal wel tot 100 kilo ijs kunnen vermalen. Welke uitvoering en capaciteit voor deze handige ijs vermalers aansluiten op uw behoeften is dus afhankelijk van het gebruik van de ijs crusher dat u voor ogen heeft. Gaat u grote hoeveelheden gemalen ijs gebruiken in korte tijd dan is de investering in een elektrisch model met hoge capaciteit noodzakelijk. Heeft u zo nu en dan een kleine behoefte aan gemalen ijs of heeft u de ruimte en tijd om het ijs pas te malen wanneer een drankje besteld wordt dan heeft u meer dan genoeg aan een kleiner handmatig model ijscrusher.

 

Gerelateerde artikelen

Uiteten in een restaurant in Elsloo