Rolleiclub
Image default
Tuin en buitenleven

Welke trampoline past het beste bij je?

Trampolines komen in verschillende soorten en maten. Je hebt hele kleine trampolines en hele grote. Natuurlijk zijn de grootste trampolines niet realistisch om bij jou thuis in de tuin te zetten, tenzij je een hele grote tuin hebt natuurlijk. Maar voor iedere tuin is er wel een trampoline die erbij past. Wij zetten even alle dingen op een rijtje waar je naar moet kijken bij een trampoline kopen.

Staand of inground?

Bij trampolines heb je de mogelijkheid om eentje te kopen die op poten staat of eentje in te laten graven in de grond. De keuze ligt eigenlijk wat jij het fijnst vindt. Een staande trampoline kun je altijd nog verplaatsen. Bij een inground trampoline heb je deze mogelijkheid niet. Hierbij moet je dus goed opletten dat je de juiste plaats kiest om hem te laten plaatsen. Anders krijg je er later spijt van en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Vierkant of rond?

Trampolines zijn beschikbaar in een vierkante of ronde variant. Er is geen verschil in wat je er mee kan. Het ligt aan de vorm die voor jou het beste past in de tuin. Heb je een langwerpige tuin? Dan is een vierkante trampoline gemakkelijker te plaatsen dan een ronde. Is beide mogelijk? Vraag dan aan de kinderen wat hun het leukst lijkt. Een ronde trampoline oogt meestal wel iets groter dan een vierkante, ook iets om rekening mee te houden.

Met of zonder net?

Een net rondom een trampoline is natuurlijk alleen voor de veiligheid. Hij zorgt er namelijk voor dat je er niet zomaar vanaf kan vallen. Heel belangrijk als er kleinere kinderen op spelen dus. Met een inground trampoline hoeft een net niet, aangezien de trampoline in de grond zit. Bij een staande trampoline is een net een stuk belangrijker. Deze staat een stuk van de grond af en kunnen kinderen zich pijn doen als ze er vanaf vallen.

De maat trampoline

De maat van de trampoline is geheel afhankelijk van hoeveel plaats je wilt dat hij in beslag neemt. Er is voor ieder wat wils. Er zijn kleine trampolines die beginnen bij een diameter van 100cm tot 480cm, dit zijn de maten van ronde trampolines. Vierkante trampolines beginnen iets groter bij 154 x 214cm tot 525 x 305cm. Zo is er altijd een maat trampoline die bij jou past.

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines