Rolleiclub
Image default
Mode en Kleding

De voordelen van een compressie bh

De voordelen van een compressie bh

Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar vrouwen die net een medische of cosmetische ingreep hebben ondergaan aan de borsten wordt geadviseerd gedurende de herstelperiode een compressie bh te dragen. Deze bh zorgt er namelijk voor dat eventuele zwellingen en bloedingen wordt tegengegaan, zodat het herstel kan worden bespoedigd. Vooral de eerste weken is het belangrijk dat jij je borsten zoveel mogelijk ontlast, zodat ze goed kunnen herstellen. Daarnaast zorgt een compressie bh voor nog een aantal enorme voordelen, welke dit zijn en wat de eventuele alternatieven zijn, die lees je hier.

Wat is een compressie bh?

Een compressie bh is een bh die ervoor zorgt dat je borsten in dezelfde houding blijven zitten. Nu zal je vast denken, dat doet een normale bh toch ook? Dat klopt! Alleen zorgen bh’s zoals een anita care bh en ook zwangerschaps bh ervoor dat je borsten tegen je lichaam worden aangedrukt. Dit zorgt ervoor dat je borsten eigenlijk geen kant op kunnen. Vooral bij een medische ingreep en ook de eerste maanden van een zwangerschap, zijn je borsten erg gevoelig. Het is dan belangrijk dat ze weinig tot niet kunnen bewegen omdat het anders lastig functioneren is in het dagelijks leven.

De voordelen

Het grote voordeel wat een compressie bh heeft, is dat deze relatief eenvoudig is aan te doen. Doordat de sluiting meestal aan de voorzijde zit, hoef je niet iemand anders te vragen je te helpen, laat staan dat je zelf vlak na een ingreep aan het stoeien moet. Een ander voordeel is, is dat deze bh’s ontzettend comfortabel zijn. Ondanks het feit ze zijn gemaakt om extra stabiliteit te bieden en dus ook een stuk strakker zitten dan een normale bh, zijn ze voorzien van een extra vulling, zodat je optimaal comfort kunnen bieden tijdens het herstelproces. 

Verschillende soorten en maten

Net als bij normale bh’s vind je ook deze bh’s is verschillende soorten en maten. Zo gaan ze van cupmaat a tot vaak zelfs wel cupmaat f. Dat betekent dat ook vrouwen met een grotere cupmaat een compressie bh kunnen dragen. Het hoeft namelijk niet alleen te betekenen dat ze deze na een medische ingreep draagt, want ook vrouwen met een grotere cupmaat kunnen gevoelige borsten hebben. Ook voor deze vrouwen is deze bh dus uitermate geschikt.