Rolleiclub
Image default
Zakelijke dienstverlening

Geld verdienen met je urenregistratie

Werkuren bijhouden, niemand vindt het een leuke taak. Toch is het wel verstandig om alle gewerkte uren bij te houden. Het geeft namelijk inzicht in de tijdsbesteding én je komt misschien in aanmerking voor een aantal belangrijke belastingvoordelen. Hoe dit precies zit, vertellen wij je in deze blog.

Wat is een urenregistratie?

Een urenregistratie betekent het bijhouden van het aantal uren dat je in je onderneming stopt. Je kunt uren simpel bijhouden met pen en papier, maar het is aan te raden om dit bij te houden in een Excel-bestand. Het scheelt namelijk als je alleen werkzaam bent binnen jouw onderneming. Maar als je ook nog de urenregistratie van werknemers moet bijhouden, dan wordt dat een flinke administratieve klus.

Waarom is een urenregistratie belangrijk?

Het bijhouden van de uren is niet verplicht, maar wel verstandig. Het geeft inzicht in je gewerkte uren. Daarnaast kun je op die manier je uren verantwoorden richting klanten of opdrachtgevers. Maar het bijhouden van uren kan er ook voor zorgen dat ik in aanmerking komt voor verschillende fiscale voordelen, waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Deze voordelen gelden alleen niet voor een besloten vennootschap. Om aanspraak te maken op deze fiscale voordelen moet je minimaal 1.225 uur per kalenderjaar in je onderneming stoppen.

Welke uren mag je meetellen?

Het criterium is dus 1.225 uur per kalenderjaar. Dat komt neer op zon 24 uur per week. Je mag alle uren meetellen. Als fulltime ondernemer hoef je je dus geen zorgen te maken over het aantal uren. Als parttimer wordt dit wat lastiger. Zorg ervoor dat je zowel je indirecte als directe uren registreert. De uren die je direct declareert aan een klant zijn directe uren. Indirecte uren is de tijd die je steekt in de voorbereiding., zoals het werven van klanten. Uren die je besteedt aan de administratie, het maken van een website en reistijd voor het bezoeken van klanten mag je bijvoorbeeld allemaal meetellen.

https://www.living-smart.nl/de-urenregistratie-bijhouden/