Rolleiclub
Image default
Vakantie

Eens geheel anders op vakantie door op motorreis door de alpen te gaan.

Veel mensen kiezen ervoor om een simpele vakantie op een camping te kiezen, of in een warm hotel, in plaats van bijvoorbeeld een avontuurlijke motorreis door de alpen. Dit is dan ook makkelijk, en vooral ook een stuk comfortabeler. Voor de meer avontuurlijke reizigers is de motorreis door de alpen echter een fantastisch alternatief. Veel avonturiers kiezen ervoor om ver weg te reizen om het avontuur op te zoeken, naar bijvoorbeeld zuid amerika, afrika, of azie. Dit is echter nergens voor nodig, aangezien de alpen vlakbij zijn en enorm veel te bieden hebben.

Waarom kiezen voor de alpen en niet voor een andere bestemming

De alpen zijn enorm en uitgestrekt, en beslaan dan ook veel verschillende landen die elk weer iets anders te bieden hebben. Zo kun je in de franse alpen fantastisch skieen, en genieten van de franse keuken. Wie het nog iets dichterbij huis wil zoeken en minder de hoogte in wil, kan ook kiezen voor de voeten van de duitse alpen. Hierbij kan ook gebruik worden gemaakt van de Duitse autobahn, waarmee de motorreis door de alpen een extra spannend en nieuw element met zich meebrengt. Een motorreis door de alpen beloofd zo dus erg veelzijdig te zijn, welke van deze opties ook gekozen worden.

Wat is er nodig voor een motorreis door de alpen?

Ten eerste is natuurlijk de beschikking over een motor en een bijbehorend rijbewijs nodig om de reis te kunnen voltooien. Dit hoeft voor veel mensen echter geen obstakel te zijn, gezien zij al over deze goederen beschikken. Mocht dit niet het geval zijn, kan dit op redelijk korte termijn geregeld worden. Daarnaast is een speciale motortas om bijvoorbeeld een tent en een luchtbed mee te nemen erg belangrijk voor een motorreis door de alpen.Gerelateerde artikelen

3 leukste vakantieplekken met de auto

Met deze tips ga je betaalbaar op reis

Tips voor een rondreis door Limburg