Rolleiclub
Image default
Dienstverlening

Waarom is de vacature van hypotheekadviseur geschikt voor jou?

Lees meer over de functie als hypotheekadviseur

Ben jij je aan het oriënteren op de banenmarkt? Dan kun je daar vast wel wat hulp bij gebruiken. Wanneer je zoekt op vacaturebanken zie je vaak een enorm aanbod. Maar welke baan past nu écht bij jou? Meestal weet je van tevoren waar je voorkeur naar uitgaat. Werk je graag met mensen of liever zelfstandig? Wil je graag bijscholen of liever niet? Hou je van een beroep waarin geen dag gelijk is, of weet je liever waar je aan toe bent? Reis je graag voor je werk of juist niet?

 

De veelzijdigheid van de functie

Wanneer je zoekt op de vacature van hypotheekadviseur, zie je veel verschillende vormen. Zo zijn er hypotheekadviseurs die in loondienst werken, maar ook als zelfstandig ondernemer. Je kunt werken vanuit huis of vanuit een kantoor. De ene hypotheekadviseur komt bij mensen thuis, de ander ontvangt ze op kantoor. De diversiteit aan mogelijkheden zorgt ervoor dat er voor iedereen wel een passende functie te vinden is in deze sector.

 

Solliciteren op de vacature van hypotheekadviseur?

Zeker. Je kunt altijd reageren wanneer de functie van hypotheekadviseur je aanspreekt natuurlijk. Kandidaten met een achtergrond in de financiële dienstverlening hebben een streepje voor. Zij zijn namelijk al gewend samen te werken met banken en verzekeraars. Kom je uit een heel andere richting? Geeft niets. Misschien heb jij wel enorm veel ervaring in klantcontact. Juist dat klantcontact is hartstikke belangrijk. Elke hypotheek aanvraag is persoonlijk, volledig afgestemd op de klant. Dan is het wel handig wanneer je ervaring hebt in een dienstverlenend beroep.

 

Kan ik ook solliciteren zonder specifieke opleiding?

Een hypotheekadviseur is een functie uitgevoerd op hbo-niveau. Om te zorgen dat elke hypotheekadviseur over voldoende vakkennis beschikt, heeft de overheid 3 certificaten verplicht gesteld. Dit is opgenomen in de wet financieel toezicht, de WFT. Met de 3 certificaten WFT Adviseur Basis, WFT Adviseur Vermogen én WFT Adviseur Hypothecair Krediet, kun je direct aan de slag. Bij veel vacatures als hypotheekadviseur, mag je deze certificaten op kosten van je nieuwe werkgever behalen. Dit is al mogelijk binnen 14 weken en een vooropleiding is niet nodig.

Wil je erkend hypotheekadviseur worden? Dan kun je een erkenning aanvragen bij de stichting SEH. Dit kun je pas doen nadat je minimaal 1 jaar werkzaam bent als hypotheekadviseur. Je volgt eerst, 3 dagen, de extra opleiding “Integraal adviseren” en legt een examen af.