Rolleiclub
Image default
Dienstverlening

Verhuizen in een weekend: zo doe je dat!

Verhuisd zijn is heerlijk, maar het verhuizen zelf is voor de meeste mensen een verschrikkelijk stressvolle aangelegenheid. We zijn immers allemaal ontzettend druk en verhuizen moet vaak effe tussen de bedrijven door. Idealiter gebeurt het in een weekend, zodat je op maandag weer gewoon aan de slag kunt. Als je huis niet al te groot is, is dit zeker realistisch. Zo kun je bijvoorbeeld woningontruiming Amsterdam inschakelen. Met deze tips verhuis je in één weekend!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Oké, we spelen een beetje vals, want we doen niet alles in een weekend. Zorg dat je zo’n twee weken voor de verhuizing al begint met het ontruimen van je huis. Gooi bijvoorbeeld alles weg wat je eigenlijk niet gebruikt en breng die enorme tas oude kleren nou eindelijk eens naar de kringloop.  Probeer elke dag alvast wat spulletjes in te pakken. Dat hoeft je echt maar een half uurtje per dag te kosten. De echte essentials pak je natuurlijk pas een dag van tevoren in.

Schakel de juiste hulp in

Om zo snel mogelijk te kunnen verhuizen, kun je alle hulp gebruiken. Idealiter schakel je een professioneel verhuisbedrijf in, dat snel en veilig al jouw spullen van A naar B kan brengen. Hier hebben we helaas niet allemaal geld voor, maar voldoende vrienden en familie volstaan ook. Ieder handje kan het proces een stuk versnellen. Zorg dat vrienden en familie ruim op tijd weten van je verhuizing, zodat ze die dag vrij kunnen houden. Trakteer ze na de verhuizing natuurlijk op een lekker hapje eten op jouw kosten. 

Huur de juiste spullen

Als je veel zware spullen van de ene naar de andere plek moet brengen heb je soms wat dingen nodig die je niet zelf hebt. Als je geen verhuisbedrijf hebt kan het bijvoorbeeld handig zijn om een busje of aanhangwagen (goedkoopste optie) te huren. Daarnaast kan het handig zijn om een verhuislift te huren als je veel zware spullen naar een hoge verdieping moet brengen. Een verhuislift kun je zowel met als zonder bemanning huren. Dat laatste is natuurlijk goedkoper, dat eerste een stukje veiliger en waarschijnlijk ook sneller.