Rolleiclub
Image default
Mode en Kleding

De opleving van Birckenstocks tijdens de quarantaine

In een tijd waarin iedereen voor het grootste deel van de quarantaine thuisblijft, zou men kunnen vermoeden dat het concept van de modetrends zou vervagen naar de achtergrond van de grootste culturele stromingen van 2020. Maar als er één ding zeker is, dan hebben trends – al dan niet opzettelijk – altijd een manier om op te duiken. Maar in plaats van naar de meest fashion-forward items te gaan, kiezen mensen in quarantaine voor de beproefde comfortstukken. Het is dan ook geen verrassing dat Birkenstock en haar best verkochte stijlen tot de populairste schoenen van 2020 behoren.

In de loop van zijn leven heeft Birkenstock-schoenen zich ontwikkeld van de officiële schoen van de casual stijl tot een volwaardige high-fashionnietle. En met een groeiende lijst van samenwerkingen – waaronder luxelabels als Valentino, Proenza Schouler en Rick Owens – heeft het Duitse schoenenbedrijf ongetwijfeld zijn plekje veroverd als iconisch merk voor ieders garderobe. Maar dankzij de omstandigheden rond de wereldwijde pandemie zijn Birkenstocks nu populairder dan ooit.

In een rapport van het wereldwijde zoekplatform Lyst werd Birkenstock’s Arizona sandaal uitgeroepen tot de populairste schoen van het jaar, met zoektochten naar het comfortabele schoenmerk dat in die tijd 225 procent steeg. Dat is logisch: Omdat mensen zich blijven kleden in hun meest kieskeurige ensembles, is Birkenstock’s veelzijdige slip-on stijl de perfecte keuze om elke look af te maken.

Zelf ook op zoek naar Birckenstock dames schoenen of heren schoenen? Kijk eens online in de winkel van The Little Green Bag en laat ze voordelig bij jou thuis bezorgen!