Rolleiclub
Image default
Kinderen

Schoolfotograaf basisonderwijs: Do’s en Don’ts

Mooiste kleren aan, haren netjes, goed de tanden poetsen. Eén keer per jaar moeten de basisschoolkinderen eraan geloven: schoolfoto’s. Maar hoe zorg jij als fotograaf ervoor dat de kinderen een leuke plaatje mee naar huis kunnen nemen?

 

Do’s voor schoolfotograaf in het basisonderwijs

–          Maak de kinderen aan het lachen. Een oprechte lach staat het mooiste op de foto. Door bijvoorbeeld grapjes te maken zorg je ervoor dat de kinderen stralend op de foto staan. Een schoolfotograaf kan door het basisonderwijs gezien worden als iets spannends, dus zorg voor een echte lach op het gezicht van de kinderen.

–          Wees uniek. Een standaard achtergrond is vaak saai en afgezaagd. Kies voor een unieke plek om de kinderen te fotograferen. Hoe gaaf is een portretfoto op de glijbaan? Of buiten op de speelplaats?

Don’ts voor schoolfotograaf in het basisonderwijs

–          De belangrijkste tip is om vooral niet boos te worden wanneer de kinderen niet luisteren. Houd er rekening mee dat kinderen op de basisschool eigenwijs kunnen zijn. Hierbij voelen ze wellicht ook nog wat spanning omdat er foto’s van hun gemaakt worden. Onthoud dat het kinderen zijn en dat ze niet altijd naar je zullen luisteren.

–          Wees niet ongeduldig. Als schoolfotograaf in het basisonderwijs werk je met kinderen. Hierdoor is het heel belangrijk dat je geduldig bent als je de kinderen gaat fotograferen. Plan genoeg tijd in en maak er een feestje van.

Met deze do’s en don’ts maak jij mooie herinneringen voor zowel de kinderen als hun ouders.

https://www.schoolfoto.nl/schoolfotografie-basisonderwijs/