Rolleiclub
Image default
Kinderen

Dit waren de populairste babynamen in 2021

De afgelopen jaren was Emma onverstoord de populairste babynaam voor een meisje. Maar in 2021 is Emma van de troon gestoten door Julia. Noah bleef bij jongens nog altijd de meest gekozen babynaam.

Meiden en jongens

Vorig jaar kregen uiteindelijk 753 meisjes de naam Julia en Emma zake met 648 naar de derde plek. De tweede plek is namelijk voor Mila met 696 meisjes. In 2021 werden 945 jongens op de wereld gezet met de naam Noah. Gevolgd door Lucas met 734 en Sem met 653. In totaal zijn er in 2021 in Nederland 177.473 baby’s geboren. Hiervan zijn 90.943 jongens en 86.530 meisjes.

Korte babynamen

Uit de lijst blijkt dat nog steeds korte babynamen toch het populairst zijn. Waarschijnlijk komt hier de aankomende jaren ook nog weinig verandering in. Dit zal waarschijnlijk pas na twee decennia wat gaan veranderen door de nieuwe generatie.

Niet veel voorkomende babynamen

Vorig jaar zijn er ongeveer 30.000 kinderen geboren met een unieke naam. Maar omdat de lijst alleen namen bijhoudt die minstens 25 keer zijn doorgegeven, zijn deze dus niet openbaar te vinden. De namen die maar één keer voorkomen zijn daarentegen wel echt enorm bijzondere namen. Denk hierbij aan namen zoals Pup en Whooly-Whooly. We begrijpen best dat je hier misschien liever niet voor kiest als je een unieke babynaam zoekt en liever gaat voor nét wat minder unieke babynamen, zoals Giulia, Javi en Amara.

https://www.freubelshoponline.nl/c-6151505/op-zoek-naar-unieke-babynamen-dit-zijn-ze/

Gerelateerde artikelen

De 5 leukste baby kledingmerken van dit moment

Schoolfotograaf basisonderwijs: Do’s en Don’ts