Rolleiclub
Image default
Bedrijven

Tips voor verhuizen in de stad

Een verhuizing binnen een stad of naar een stad kan nogal stressvol zijn. De straten zijn vaak drukker, u  mag niet altijd laden en lossen en u moet rekening houden met de regels van de gemeente. Wilt u binnenkort naar een drukke stad gaan verhuizen en maakt u zich zorgen over hoe u dit aan moet pakken? Lees dan de onderstaande tips.

Vergunning

Het aller eerste wat u moet regelen is de vergunning die u waarschijnlijk nodig gaat hebben voor het verhuizen. Wanneer u bijvoorbeeld naar de binnenstad van Amsterdam of Maastricht wilt verhuizen is het niet zo dat u zomaar mag laden of lossen. Hier zijn redelijk strenge regels aan gebonden en als u dit zonder vergunning doet riskeert u een boete. Informeer dus vroegtijdig bij de gemeente over uw verhuisplannen en wat u hier precies voor nodig heeft. Zo voorkomt u een hoop gedoe!

Verhuisbedrijf

Wanneer u zelf liever niet wilt verhuizen kunt u ook een verhuisbedrijf inhuren. Zij hebben de geschikte vergunningen voor het verhuizen en maken dit dus ook een stuk makkelijker om te doen. Ook hoeft u zelf niet veel rond te sjouwen in een drukke stad.

Inpakken

Zorg dat u alleen de nodige spullen inpakt en oude spullen weg doet. Wees dus erg kritisch met de selectie van de spullen die u meeneemt. U kunt er ook voor kiezen om oude spullen weg te doen, te verkopen of bij het grofvuil te laten zetten. Grofvuil in Haarlem kan bijvoorbeeld heel snel en redelijk goedkoop opgehaald worden wanneer u op tijd belt. Zorg er in ieder geval voor dat u echt alleen spullen meeneemt die u ook nog echt gebruikt. Zie deze verhuizing als een kans om ook meteen de grote schoonmaak te houden!