Rolleiclub
Image default
Huishoudelijk

Meubilair beter beschermen

Iedereen weet dat er vroeg of laat iets fout kan gaan met je meubilair. Dat betekent, je kunt er dan wel goed op letten, maar vooral wanneer je kinderen of huisdieren hebt is er een zeer grote kans dat je meubels een stuk minder lang meegaan. Vanaf het moment dat het eerste drinken wordt gemorst over de bekleding is er geen houden meer aan. Toch zijn er wel een paar dingen die je kunt doen om te zorgen dat je een extra laag bescherming hebt zonder dat de kinderen in de trapkast moeten worden opgesloten.

Krasbescherming

Wanneer een grotere hond of een kind op een stoel springt kan deze verschuiven. Ook wanneer jij na een lange dag net iets te hard op de meubels ploft gaan deze een paar centimeter een kant op. Dit kan de vloer lelijk beschadigen, vooral wanneer het (gelakt) hout is. De makkelijkste manier om dit te voorkomen zijn stoeldoppen of vilten noppen. Deze kun je op de punten van poten bevestigen of eventueel de ijzeren staven als de stoel op een andere manier op de grond rust dan met vier klassieke poten.

Wasbaar

Wat ook helpt is om zoveel mogelijk te denken in wasbare hoezen en materialen die goed schoongemaakt kunnen worden. Nu is een bankhoes relatief duur, maar een stuk goedkoper dan een nieuwe bank. Dit kan dus flink helpen als je ervoor wilt zorgen dat je bank schoon blijft. Glas cola over het kussen? Geen probleem. Het waterafstotende materiaal zorgt ervoor dat je het meeste gewoon op kunt deppen en daarna de hoes in de was kunt gooien. Even drogen en klaar! Wel even zorgen dat er tot die tijd geen drankjes meer in de buurt van de bank komen…

Suède bank schoonmaken

Wil je een suède bank schoonmaken of heb je een ander materiaal dat zich niet zo makkelijker schoon laat maken omdat het kwetsbaarder is? Laat dan je suède bank schoonmaken door professionals en probeer het alsjeblieft niet zelf. Wil je voorkomen dat je bank vies wordt met het kwetsbare materiaal, dan is het misschien een idee om de bank te laten impregneren. Dit zorgt voor extra afstoting van vuil, zo kan hij langer mee.

https://banklatenreinigen.com/suede-bank-schoonmaken