Rolleiclub
Image default
Huishoudelijk

Mijn eerste verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen, komt er ontzettend veel tegelijk op je af. Zeker als het de eerste keer is. Je weet niet precies wat er allemaal op je afkomt. Daarom vertellen wij in deze blog de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden.

Waar moet je beginnen?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk het vinden van een woning. Dat kun je helemaal zelf regelen, maar je kunt ook ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen. Wanneer je een woning hebt gevonden, kun je starten met de voorbereidingen. Online zijn er talloze planningen en checklists te vinden om jou hierbij te helpen.

Wijzig je adres

Als tweede is het belangrijk om overal op tijd je nieuwe adres door te geven. Denk hierbij aan de gemeente, maar bijvoorbeeld ook andere instanties en organisaties waar jij post van ontvangt. Maar vooral de gemeente heeft de grootste prioriteit. Doe je dit namelijk niet binnen vijf dagen van verhuizing, dan kun je een forse boeten van € 325,- op je nieuwe deurmat verwachten.

Zelf doen of uitbesteden?

Je kunt zelf de handen uit de mouw steken en geheel op eigen houtje je spullen verhuizen. Wel krijg je dan nog extra werk op jouw schouders. Het kost allemaal veel tijd en moeite. Een verhuisbedrijf in Geleen kan je volledig ontzorgen als je naar Limburg verhuisd. Je hoeft in principe nergens naar om te kijken.

Overig papierwerk

Tot slot zijn er nog andere administratieve zaken die geregeld moeten worden. Als je namelijk nog student bent, dan heb je misschien recht op een uitwonende beurs. Zorg dat je dit ook op tijd regelt, anders loop je wellicht een maand geld mis. Dit geldt ook voor zaken zoals huurtoeslag. Maar let op, als je samen gaat wonen met iemand anders, dan moet je dit duidelijk aangeven. Zelfs als je geen samenlevingscontract hebt.

https://www.abrandnewyear.nl/woning-en-tuin/waarom-voorsteden-en-plattelandsgemeenten-de-beste-plekken-zijn-om-te-wonen-in-2022/