Rolleiclub
Image default
Gezondheid

Kom van spierknopen af met behulp van dry needling fysiotherapie

Heb je regelmatig last van hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, uitstralende pijn in de benen en armen en krachtverlies? Dan zou het zomaar kunnen dat je diverse spierknopen in je lijf hebt. Spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, voelen aan als verharde knobbels op bepaalde plekken in het lichaam (op plekken waar spieren te voelen zijn). Omdat bijkomende klachten van spierknopen erg vervelend zijn en je hier ook op de langere termijn veel last van kunt ondervinden, is het van belang dat je zo snel mogelijk een afspraak maakt bij een goede fysiotherapeut. Woon je in de omgeving van Dordrecht? Dan is FysiCo Lopez Toorn een praktijk die jou kan helpen. Hier werkt een team van betrokken en bekwame fysiotherapeuten die dry needling fysiotherapie kunnen toepassen, waardoor de spierknopen verdwijnen.

Wat dry needling fysiotherapie precies is

Bij dry needling fysiotherapie worden er kleine accupunctuurnaalden in de spierknopen gestoken. De spierknopen trekken vervolgens kort samen, waarna ze snel weer ontspannen. Door dit herhaaldelijk uit te voeren, kunnen spierknopen langzaamaan verdwijnen. Je zult achteraf merken dat je lichaam letterlijk losser en ‘opgelucht’ voelt als de spierknopen weg zijn.

Wanneer zou je voor dry needling moeten kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom dry needling fysiotherapie bij deze praktijk in Dordrecht een goede keuze is. Ten eerste is het een perfecte oplossing als je graag zonder pijnstillers van je klachten af wilt. Ten tweede is het een methode die zeer effectief is en snel resultaat biedt. Tot slot wordt deze vorm van fysiotherapie gewoon vergoed door je zorgverzekeraar. Je hoeft je daar dus geen zorgen om te maken!

Neem contact op met deze praktijk voor meer informatie

Is het je nog niet helemaal duidelijk wat er tijdens dry needling fysiotherapie gebeurt? Of wil je praten met een specialist over wat de beste oplossingen voor jou zijn? Neem gerust contact op met deze praktijk in Dordrecht om te overleggen over de mogelijkheden. Je kunt hen vrijwel de gehele week bereiken. Bekijk de openingstijden en contactgegevens op de website en zet de eerste stap naar herstel!

https://www.fysicodordrecht.nl/